Jo ez az etrend izom fejlodeshez?
Reggeli felkeléskor(kb. 8:30)
50g natur zabpehely- 28g szemhidrat+ 30g dymatize iso100 fehérje shake
100g cottage cheese - 10g fehérje
50g puffasztott rizs- 43g szénhidrát
11:30: 75 gramm barna rizs- kb. 50g szénhidrát + 125gr csirkemell- 30g fehérje
13:00: edzés (közben BCAA)
Edzés után azonnal fehérje shake
Edzés után egy orával: 225g csirke + 150g natúr barna rizs
18:00 korul fehérje shake
19:00 szinten 125g csirke + 75 g barna rizs
Illetve lefekveskor egy fehérje shake
Összesen: kb 250 g fehérje + 380g szénhidrát egy nap
Izmot szeretnék fel szedni
100kg vagyok +- , 20 éves
Véleményt szeretnék kérni illetve tippeket ha nem
Jo
1. A kerdesem az volt hogy jo e fejlődésre illetve jók e az aranyok nem arra hogy rosszul leszek e majd a rizstol
2.trollok off

Nem feltétlenül, csak jól, változatosan kell elkészíteni.
Csóró egyetemista koromban kb csirkerizsen éltem, és túl sok bajom nem volt vele.

Szia, én próbálok segíteni, de ehhez kérdéseket kell feltennem.
1. 100kg vagy, gondolom eléggé elhízott, hisz ha 100kg tömény izom lennél nem tennél fel ilyen kérdést, szóval eléggé zsíros vagy, akkor ne akarj tömegnövelni! Miért? Egyrészt még több zsír fog rádjönni, ami már elég csúnya lesz, másrészt, nem is fogsz tudni hatékonyan tömegelni mert a tesztoszteronod a sok feleslegtől a béka feneke alatt van. (kis tulzással). Én azt ajánlom hogy fogyj le, azzal nőni is fog a tesztoszteronod ahogy lejön rólad a zsírréteg, és hatékonyabban fogsz tömegelni, és nem kell ezt a brutál étrended követned.
2.Maga az étrend az borzalmas. Miért? Azért mert nagyonnagyon sok fehérje van a dologban, zsír pedig alig, kevés. Tömegelésnél meg úgy általában igenis fontos megfelelő zsíradékot enni, tojást, mogyoróvajat, lenmag olajat stb...
Illetve, 250g fehérje nem is kell feltétlen neked, 200g-al is bőven fogsz tudni fejlődni.
Végül de nem utolsó sorban, kifogod hányi a sok riszt. Most persze mondhatod hogy nem ez volt a kérdés, de a CÉL AZ hogy hosszú távon megfelelő fizikummal rendelgezzél, és jó legyen a közérzeted. Ha mindennap ennyi rízst, meg csirkét eszel, akkor egy hónap után szószerint fosni fogsz attól a undorító rizstől, és ennek következtében felfogod adni, és elbuksz mindent amit elértél valaha is.
Van más jó szénhidrát forrás a rizsen kívül is, sőt megkockáztatom hogy vannak jobbak is. Egyrészt, Zabpehely, Köles, Krumpli, Bulgur, Durum tészta, és házi készítésű tk kenyér.. na? látod mennyivle változatosabb?
Emelett csirkén kívül is van élet. Mondok pár parádés fehérje forrást: Tojás, Mogyoróvaj (nem nutella), halak, kevés sajt, kevés túró belefér. Már is sokkal jobb. Igaz, a tojásban mega mogyoróvajban sok zsír van, de jó minőségű!
Remélem tudtam segíteni a regényemmel bárkinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!