Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha sok a felesleg, diéta+aerob...

Ha sok a felesleg, diéta+aerob vagy diéta+súlyzós edzés?

Figyelt kérdés

Hello.

Nem szeretném túl komplikálni a kérdést. (180centi/110kiló/27F) hogyan kellene neki állnom a fogyásnak ekkora felesleggel? Az elmúlt 5 évben semmilyen mozgást nem végeztem, ülő munkát végeztem. Kb egy jó hónapja csökkentett kalóriás étrenddel próbálkozom, és nagyoon lassan mintha indulna is a fogyás. Viszont most eljutottam oda hogy napi rendszerességgel tudok mozogni is.

Nyilván nem tudok és nem is hiszem hogy minden nap képes lennék edzőterembe járni. Heti 3-4 alkalom az ami belefér. Viszont kicsit megkeveredtem hogy melyik fajta edzést kellene próbálnom..nagyon sokféle véleményt olvastam.

Emberi formát szeretnék elérni nem pedig csak fogyni de nyilván ez még jóval később jön. Ezért elsősorban a súlyzós edzésekhez szeretnék infót kérni de bármilyen segítséget javaslatot szívesen fogadok.

Köszi előre is

2018. okt. 29. 10:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Diéta + edzés + intervall/aerob/kardió/stbb..
2018. okt. 29. 10:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem is kell mindennap edzőterembe járni, de a mindennapi mozgás jó lenne. A séta is megfelelő, ha ráérsz.

Nekem a diéta+aerob+súlyzós edzés+kardió a tuti, de nagy feleslegnél óvatosan a kardióval, akármivel ne terheld meg magad, futni pl. nem ajánlott nagy feleslegnél, terheli az ízületeket.

Az erősítés alap, hisz meg akarod tartani az izmaidat. Az aerob segít a kalóriakeret kitolásában (bár van, akinek ez kevésbé gond) s különben is, szerintem rossz, ha az ember egész nap nem mozdul meg, nekem kell az energiaszintem és a közérzetem jó szinten tartásához.

A kardió pedig a keringési rendszernek jó és kalóriát is fokozottabban igényel.

A semmiről indulva én bizonyára hanyagolnám a kardiót, de azért egy ponton felvenném a fonalat, jó, ha van az is.

2018. okt. 29. 15:11
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 30. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!