Hogy egyek meg kb 150g fehérjét naponta? Mit kellene ennem?
Fehérjepor nélkül. Eszem húst,növènyi fehérje is jöhet, a tej(termék) nem annyira játszik. Otthon edzek,nő vagyok.
96kg 156cm. 43 év. Fogyni szeretnék első körben.A 150g fehérjét az If it Fits Your Macros diéta oldalán számolták ki nekem.
Szerintem a 150 gramm sok lesz neked. Bőven elég a 80-90 gramm.
De egyébként a hüvelyesek még amik sok fehérjét tartalmaznak, aztán a velő, kakas, és pulykahere, halak, és hát a klasszik csirkemell.
Pulykahere :D
Az utóbbi időben ezen az oldalon vannak érdekes táplálkozási tanácsok, de ez visz mindent :D
ha a testsúlyod alapján jól látom, inkább fogynod kellene elsősorban, nem fokozni a fehérjebevitelt.
Alap, hogy egy egészséges fehérjedús étrend kb 1g/testsúlykg fehérjét tartalmaz, neked ezt nem a 96kg-ra kellene számolnod, mert sajna kb 40kg plusz zsír van rajtad, hanem az normál testsúlyodra.
2-3g fehérje/testsúlykg naponta egy olimpikonnak esetleg szükséges, akin van 60-70kg színizom és naponta 8-9 órát edz, de az ő veséjét is megterheli ez a mennyiség. Gondolom, te (mint az emberek 99.9%-a) nem ilyen vagy.
Szóval NE EGYÉL NAPONTA 150g FEHÉRJÉT, mert szétb.ssza a vesédet, hanem inkább maradj 50-60g fehérjénél naponta, ami a "sovány" tesúlyodra bőven elég.
Van egy telefonos app, a kalóriabázis, én azzal fogytam eddig 32kg-t. Azon állítsad be, hogy mennyit akarsz fogyni (havi 1-2 kg-nál többet NE) és beírod, hogy mit ettél, az app meg kiadja, hogy az hány kcal, és mennyit ehetsz még. Ezt ne lépjed túl.
Mindenképpen MOZOGJ is emellé, hogy az izomzatod ne épüljön le, ha nem tusz mást, akkor egyelőre sétálj naponta fél-egy órát (én pl melóba menet szálltam le 3 buszmegállóval korábban, mert másokor nem volt rá időm). Utána, amikor már leadtam vagy 10-12 kg-t, akkor már tudtam futni is...
Sok sikert és kitartást mindenesetre!
300g csirkemellfile 60g
100g zab 14g
250g hekkfile 45g
Ez 120g. Neked ennyi eleg boven. Ha tejtermekek nem jatszanak akkor marad a hus es a novenyi.
Huvelyesek is mehetnek es husokat varialhatod.
>100g fehérje bőven elég neked ha 50 kilóra
Fogyni akar a nő nem résztvenni az olimpián..
50g fehérje is lazán elég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!