Akik pl 150-200 gramm fehérjét visznek be naponta, hogyan csinálják?
Te miről beszélsz?
Iszok egy adag fehérjét, az már vagy 35 gramm.
5 tojásból rántotta, rögtön 30 gramm megint.
Emellé a zöldség, ott van újabb 35 gramm.
Ez már 70 és még nincs dél.
Valljuk be, kevés 90-120 kg-os zsírmentes testtömegű személy rohangál az utcákon. (1,6 g fehérjével számoltam) De aki ekkora tömeggel rendelkezik annak gyomra is van hozzá, nem olyan nehéz betolni számukra ekkora fehérjemennyiséget.
A 110 gramm fehérjém simán megvan 2 adag fehérjeporból, 8 db tojásból, és 100 gramm csirkéből. Ez egy étkezés alatt le is menne, ha akarnám.
Nyilván a legnagyobb segítség a fehérjepor, anélkül tényleg szűkösen lenne meg.
Ez volt az egész napi étkezésem pár napja:
535g csirkemell
12g olaj
40g mustár
150g sótlan földimogyoró
160g brokkoli
170g zöldborsó
120g zöldbab
120g bacon
kcal: 2244
fehérje: 210g
szénhidrát: 51g
cukor: 23g
zsír: 123g
Pl. a mai napom:
Reggeli: 60 gr zsírszegény túró, 50 gr áztatott zabpehely, kávéskanál méz, 1 adag (30 gr) fehérjepor botmixelve --> 35 gr fehérje
Ebéd: 3 tojásból omlett, benne 50 gr krumplival, 50 gr trappista sajttal + paradicsommal töltve, hozzá egy szelet rozskenyér. --> kb. 35 gr fehérje
Edzés előtt egy 1 órával (kb. uzsonna): 150 gr csirkemell, 50 gr bulgur --> kb. 40 gr fehérje
Most tartok itt, még hátravan:
Edzés után: 1 adag fehérjepor + volt egy kókuszgolyó
--> kb. 25 gr fehérje
Otthon: 100 gr sertéskaraj + nem tom mennyi (kb. egy jó nagy marék) hasábburgonya (nem olajban, hanem sütőben)
--> kb. 25 gr fehérje
Vacsora: még nem tudom: vagy megint egy kis karaj, grillezett cukkinivel, vagy csak simán 100 gr zsírszegény túró egy kis áfonyával elkeverve.
Kb. olyan 15-20 gr még jön.
Ez olyan 170-180 körül?
Egyáltalán nem lehetetlen. A 80 gramm egyébként egy átlagos felnőtt férfi napi ajánlott bevitele fölött van egy picit, szóval nem olyan rossz. Izomépítéshez viszont kevés.
Nem semmi mennyiségek Koslayer!
Esetleg általános infókat tudsz magadról írni? Mekkora súlyhoz, magassághoz eszel ennyit? Illetve, hogy nagyjából mekkora testzsírszázalékkal kezded és fejezed be a tömegelést?
Köszi a válaszokat, mentek a hasznosak, a kérdésem az lenne, hogy 1 adag fehérjepor nem csak 20 gramm fehéjre? Vagy többet raktok akkor bele?
(1 adag alatt értem, azt, hogy amelyik ,,kanál'' alapból benne van a fehérjeporban,) vagy akkor kettővel raktok bele?
83 kiló vagyok, napi 170-180 gramm fehérje van meg. A fehérjeporom 82%-os fehérjetartalmú (gymbeam truewhey). 6-7 étkezéssel, alkalmanként kb. 25-30 g fehérjét próbálok.
Ma:
Reggel 7: 35 g fehérjepor, 80 g zabpehely, vízzel
Délelőtt 10: 100 g csirkemell, 70 g fehér rizs
Délután 1: 100 g csirkemell, 70 g fehér rizs
Délután 4: 100 g csirkemell, 70 g fehér rizs
Este 6: 35 g fehérjepor, 40 g szőlőcukor
Este 7: 70 g csirkemell, 50 g fehér rizs
Este 9: Rántotta 5 tojással, 80 g zabpehellyel
Legyen otthon egy konyhai kis mérleged (fél-2 kiló körül szoktak mérni, párezer forintba kerül). A digitális jobb, mert azzal grammra pontosan tudsz mérni. Én is így mérem ki a fehérjét és minden mást is előre. Vigyázat, kemény napi 2 perc plusz munkába kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!