Tömegnöveléshez mit ajánlotok?
Üdv! A helyzet, hogy 190 cm magas vagyok és kb 70 kiló, 22 éves. Már fél éve járok rendszeresen kondiba (3-4-szer 1 héten). De kb. csak szálkásodom, semmi jelentősebb változás. Türelmes vagyok, nem siettetni akarom, tudom nem egy év alatt lesz izompacsirta valaki (szteroid nélkül persze).
Tehát több hasonló kérdést olvastam már, de nálam annyiban eltér az átlagtól, hogy én SEMMIFÉLE port nem használtam, és nem is szándékozom. Azaz, se aminosavport, se tömegnövelőt. Csak étkezés alapján.
Nem eszem keveset, de hiába eszem, mégse hízom (izomra és testsúlyra nézve). Minden nap eszem húst kb átlagban 2 szelet rántott hús. Rendes ennivalót eszem, tehát nem eszem "mekis" "kfc-s" stb. ételeket.
A kérdésem, mit egyek fokozottan, hogyan változtassak az étkezési szokásaimon? És ha csinálok shake-t , abba mit keverjek? (itt nem a bolti izom-porokra, fehérjeporokra gondolok!!)
Előre is kérek minden válaszolót, hogy ne ajánljon semmiféle táplálék kiegészítőt, aminosavport, fehérjét, tömegnövelőt! Köszönöm! :)
Nem is kellenek az étrend kiegészítők. De azt tudd,hogy egyáltalán nem károsak! A legjobb ha szilárd kajából viszed be a makrókat. Nincs olyan hogy nem hízol, ha megfelelő mennyiségű és minőségű a bevitt táplálék. A te esetedben ahogyan olvasom, a mennyiséggel van a baj. 2 szelet hús az mi? 10 gramm fehérje? (Feltételezem, hogy nyilván azért csak több fehérjét eszel egy nap.)
Ha izomban szeretnél hízni kalóriatöbbletben kell lenned. Ezt úgy tudod elérni hogy a makrókat (fehérje, szénhidrát és zsír) napi szinten a következő mennyiségekben viszed be : Fehérje: 1-8,2* testsúlyod /g tehát neked 140 gramm fehérje kell egy nap max . Szénhidrát 5-6* tskg/g mivel nehezn hízol. A zsír annyira nem fontos, mert úgy is ezekből összefog tevődni, de azért telítetlen zsírt vihetsz be pluszban mert az jó. Telítetlen zsír: lenmag,dió,mogyoró,lenmagolaj stb..
"Előre is kérek minden válaszolót, hogy ne ajánljon semmiféle táplálék kiegészítőt, aminosavport, fehérjét, tömegnövelőt!"
Miért nem?
Mert azt mondta anyukád, hogy az szteroid és lelankad tőle?
22 évesen, az internet előtt ülve legyél már annyira talpra esett okos gyerek, hogy utána olvassál pár alap dolognak mielőtt ilyeneket írogatsz.
Mondjuk kezd itt
Meg olvasd el ezt
Aztán ha maradt kérdés akkor azt tedd fel. De amíg ilyen nem eszek port meg nem kell fehérje szöveget írsz addig nem lehet segíteni.
Szerintm probalj meg valamilyrn tomegnovelot. Zöld Jumbo jó lesz.
Edzés után igyad. Kell AZ anabolikus ablak miatt!
Első, köszönöm válaszod ! :)
#2: Sejtettem,-hogy az enyhén erős lenézése a poroknak, melyet mondatokba foglaltam,-bizony fogja valaki szemét zavarni. Ne félj, már a kérdés feltevése előtt utánanéztem ezeknek. Figyelj, nem tudok veled mit kezdeni, direkt írtam, hogy nem érdekel. Nem akarok vitázni. Nem az nem. Értsd meg. Hogy mi miatt nem érdekel azt nem fejtem ki. Elég azt tudni, hogy nem érdekel.
#3: Köszi XD
(nem pontozok le senkit, azt leszögezem, csak azt pontozom fel aki hasznosat ír, nem mintha bárkit is érdekelne a pontozás, csak leírtam, nehogy vita legyen XDD )
Én a szomszéddal bartellezek. Megfejem a kecskéjet és lesz kiváló kecsketejem. Megvan a fehérjeforrásom. Cserébe lenyírom nála a füvet, vagy felásom a kertet.
Leleményesnek kell lenni és Minden meholdható.
Ami kitűnik a kérdésedből, hogy elképzelésed sincs róla mi azaz étrend. Nem akarlak leírni, de valószínüleg az edzésedben is vannak hiányosságok.
Azt tudom tanácsolni, tájékozódj a témában olvass cikkeket, könyveket nézz videókat több forrásból, ha teheted külföldieket is. Végsősoron szakember segítségét is igénybe veheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!