Hány kalória kell tömegnöveléshez?
Üdv!
Builderen egy kalkulátor azt adta ki, hogy a 75 kilómhoz 3900-4500 kalória kell.
Kalóriabázison néztem a napi bevitelem, fehérje megban 2gramm/tskg, szénhidrát 5gramm/tskg, zsír egy picit több mint 1gramm/tskg.
Szóval a makrótápanyagokat bevittem jó minőségű élelmiszerekből, és így járok 3000 kalóriánál. Fogalmam sincs miből lehetne még plusz 900-1500-at bevinni.
Valamint akkor ugye több lesz a zsír és a ch, és bár nem vagyok rá túlzottan hajlamos de nagyon elzsírosodni se szeretnék. Most kezdtem tömegelni, így a fejlődésről még nem tudok beszámolni, a ch egyelőre 5g/tskg később lehet több vagy kevesebb lesz.
Na de mi a helyzet a kalóriákkal?
20F 180cm 75kg
ezt neked kell kitapasztalnod.
a jól eltalált étrenddel az első évben hízol havi 1 kilót.
ha több vagy kevesebb,akkor változtatnod kell.
amúgy annyira nem írt fa-szságot most a bulder,mert 20 éves korom körül nekem 4200 cal kellett ehhez naponta.
a fennmaradó kalóriát meg zsírból vidd be,mert ch-ból ennyit enni egy kis étkűnek garantáltan okádhatnék meg fájdalmas puffadás.
és zsírmentes tömegre számold ne telisúlyra.
Ez túl nagy szórás amit kihozott, és értékben is túl nagy egy 75 kilós embernek. Nekem a 90 kilóhoz kellett 3800-3900.
De ahogy mondják előttem is, tapasztald ki, szerintem kezdhetsz kevesebbel is, kb két hét után meglátod jó-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!