Kéne egy kis segítség! Étrend és has csökkentésre gyakorlatok?
Régebben fél evig tömegeltem
18 vagyok 100 kiló felett vagyok amióta le álltam az edzéssel el pocakosodtam
A felső testemet feljebb akarom tömegelni hasat meg le nyomni
Hogyan érhetem el? Milyen étrend és has gyakorlatok?

Koszi
Csak a hasammal van gond mashol nem ihen vagyok ugymond elhizva
Tehat kart tovabb akarom tomegelni vallat mell hat stb csak a hasbol akarok le adni ez a 2 egyszerre off?

Ha a hasadon van zsír, nyugi a tested többi részén is.
Izomnövelés és zsírleadás egyszerre nem lehetséges.(naturálban)

Tömegeléskor kalóriatöbbletben eszel, szálkásításkor deficitben. Nem megy egyszerre a kettő. De ha idejében észbekaptál s még nem vagy nagyon zsíros, nem tart olyan sokáig a szálkásítás s majd utána tömegelsz. Ez egy lassú folyamat, nem a türelmetlenek sportja (nem mondom, hogy az vagy, de sokan azok).
Nem a hasgyakorlattal tűnik el a pocak, hanem a szálkásító étrenddel. Ami olyan, mint a tömegelő, csak kevesebb a kalória (hacsak nem mozogsz sokkal többet, mert nem tudsz jelentősen kevesebbet enni), ez a többségnél a szénhidrátból s kis részben a zsírból jön le, a zsírra alapozóknál pedig a zsírból.
Akár tömegelsz, akár szálkásítasz, az edzésed hasonló, az étrended marad (illetve ha a megváltozott makrók kikényszerítik, akkor megváltozhat), a fehérje marad, az energiát hordozó makró pedig csökken. Ugyanúgy számolod mindkét esetben. Fehérje, alap zsír, ami marad, az a szénhidrát, zsírra alapozáskor fordítva.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!