Tudnatok segiteni a fogyasban, izmosodasban? Tobbi lent.
Kiskorom ota semmitsem sportoltam ezert semmi izom nem volt rajtam es kicsit ducibb is voltam.kb1eve elmentem edzoterembe szemelyiedzovel kb3 honapot de utana nem tudtuk osszehozni az edzeseket a suli miatt.. es feladtam azota 10kilot hiztam es szeretnek tole megszabadulni de hogyan? Probaltam mar a 90 napos dietat norbi update de semmi. Fogytam tole de visszajott.
Az a terv hogy szeptembertol ujra szeretnek elmenni edzoterembe es az etkezesre odafigyelni.tudnatok tippeket adni amitol lehet ugy fogyni hogy nem jon vissza? Eredmenyes? Ettol a 10 kilotol kene megszabadulnom utana pedig izmosodni:)
En 192cm es 85kg vagyok
Koszonom ha irsz:)
17/F
Elkezded a szálkásítást olyan 2500-2600 kalóriáról.
Hetente 1x, ébredés és wc után ráállsz a mérlegre és figyeled. Ha heti 0,5kg megy le, akkor jó vagy.
Az elején nem kell megijedni ha kicsit több megy le, mert az víz + glikogén.
A fehérje legyen 2g/ttskg, azaz kb. 160-170g. De az sem baj ha ennél kicsit kevesebb, mivel ezt zsírmentes tömegre kell számolni és ha 2g/ttskg helyett 1,8g/ttskg-ot viszel be, akkor sem fog történni semmi.
A maradék kalória szénhidrát és zsír. Ezt kedved szerint oszd el, ahogy kényelmes.
Én a helyedben úgy csinálnám, hogy kb. 100g zsír és 220-280g ch.
Emellett ügyelj a vízbevitelre a legyen meg napi 4-5 liter. És egyél sok zöldséget.
Emellett pedig rendszeresen mozogj és edz.
Kb. ennyi az egész meg türelem.
Végszónak pedig itt van néhány forrás amiből betudod vinni a megfelelő tápanyagokat:
Fehérje: húsok, tojás, különböző tejtermékek (sajt, túró,stbb..) hal, hüvejesek, fehérjepor, növényi fehérje, stbb..
Szénhidrát: zabpehely, rizs, burgonya, köles, kuszkusz, hajdina, abonett, édesburgonya, tk. kenyér, különböző tészták, zöldségek, stbb...
Zsír: főzéshez használt olaj, olajos magvak (dió, földimogyoró, stbb..)
Ha van elég türelmed hozzá és folyamatosan csinálod, akkor le fogsz fogyni.
Ha lassan csinálod - kb. heti 0,5kg-ot fogysz - , akkor nagy valószínűséggel nem fogsz visszahízni.
A visszahízás ellen még annyi, hogy szálkásítás után, csak fokozatosan növeld a kalóriát.
Ja és Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!