Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezd kihalni az "oldschool"...

Kezd kihalni az "oldschool" testépítés?

Figyelt kérdés

Bárhova is megyek edzeni, bármelyik terembe, mindenhol csak gépeket látok, illetve a gépeken ezerrel pumpáló embereket. Félre ne értsetek, nincs bajom a gépekkel, de egy pár éve már alig látok valakit, aki komolyan szabadsúlyokat is beillesztene az edzéstervébe. Ha meg valaki ezeket alkalmazza, (mint pl. én), akkor furán néznek az emberek jobb esetben, rosszabb esetben meg odajönnek pampogni, hogy ne dobáljam a súlyokat, ne nyögjek hangosan. Legrosszabb esetben meg maga a konditerem vág ki, mert felhúzok vagy guggolok ( volt már rá példa, úgyhagytam mindent, súlyokat, és már másik terembe is voltam). Mellesleg itt egy videó, ami kiváltotta belőlem ez a sok írást:

https://www.youtube.com/watch?v=hJmVlt98FLA

Nagyon sok ehhez hasonlót tapasztaltam, bár ilyen gyökér viselkedést még nem, ez kiverte nálam a biztosítékot. De kérdem én, hova lustulnak még el az emberek? Értem én, hogy az igazi testépítésnél az erősödés csak mellékhatás, nem az az igazi cél, de ebből születnek az igazi sztereotípiák, hogy "felvan fújva és semmi ereje". Ami totál igaz is, a gépektől nem lehet annyira megerősödni, mint a szabadsúlyos gyakorlatoktól. Itt gyakorin is egyre több a minek a guggolás kérdés stb. Az emberek próbálják megkerülni a kemény melót, pedig pont az lenne a legszebb az egészben, hogy feszegessék a saját határaikat. ehelyett inkább beülnek a kipárnázott tárogatóba, és maradnak a komfortzónájukban. De kitudja, az is lehet hogy csak én vagyok ilyen mazochista, mikor még 3mat beleguggolok, és várom hogy elájuljak.

Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?

(***: Nem általánosítok, csak a saját véleményem és tapasztalataimat írtam le, amit a saját szemszögemből látok, nem szándékozok vele senkit sem megsérteni.***)

2018. aug. 10. 16:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én messze kerülöm ezeket a csilivili termeket. Egyrészt kettlebelezek ami nagyon szuperül hozza az állóképességet kardiót kitartást is az erő mellett,másrészt erőemelést, és hagyományos olimpiai súlyemelést végzek .Semmi gép,semmi izoláció,csak a teljes test izomzat összehangolt működése ami a lényeg.Szerintem keress olyan helyet ahol ilyen arcok vannak, vagy szerezz be otthonra eszközöket.Sajnos ez a sport is a divatb uzik áldozatává vált.
2018. aug. 11. 17:45
 12/12 anonim ***** válasza:
Én kb 70-30 arányba szabadsúly-gép formában edzek. Van amihez jobb a gép. Nálunk is vannak ilyen kis diszköcsögök, akik csak gépeznek és hangoztatják, de leszarom őket, nem azért megyek edzeni hogy velük foglalkozzak. Van amit a gép nem tud helyettesíteni, van amit meg jobban lehet gépen. Pl nekem az oldalemelés súlyzóval nem ment szabályosan soha, de gépen megtudom oldani, ez egy példa...
2018. aug. 12. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!