Kezd kihalni az "oldschool" testépítés?
Bárhova is megyek edzeni, bármelyik terembe, mindenhol csak gépeket látok, illetve a gépeken ezerrel pumpáló embereket. Félre ne értsetek, nincs bajom a gépekkel, de egy pár éve már alig látok valakit, aki komolyan szabadsúlyokat is beillesztene az edzéstervébe. Ha meg valaki ezeket alkalmazza, (mint pl. én), akkor furán néznek az emberek jobb esetben, rosszabb esetben meg odajönnek pampogni, hogy ne dobáljam a súlyokat, ne nyögjek hangosan. Legrosszabb esetben meg maga a konditerem vág ki, mert felhúzok vagy guggolok ( volt már rá példa, úgyhagytam mindent, súlyokat, és már másik terembe is voltam). Mellesleg itt egy videó, ami kiváltotta belőlem ez a sok írást:
https://www.youtube.com/watch?v=hJmVlt98FLA
Nagyon sok ehhez hasonlót tapasztaltam, bár ilyen gyökér viselkedést még nem, ez kiverte nálam a biztosítékot. De kérdem én, hova lustulnak még el az emberek? Értem én, hogy az igazi testépítésnél az erősödés csak mellékhatás, nem az az igazi cél, de ebből születnek az igazi sztereotípiák, hogy "felvan fújva és semmi ereje". Ami totál igaz is, a gépektől nem lehet annyira megerősödni, mint a szabadsúlyos gyakorlatoktól. Itt gyakorin is egyre több a minek a guggolás kérdés stb. Az emberek próbálják megkerülni a kemény melót, pedig pont az lenne a legszebb az egészben, hogy feszegessék a saját határaikat. ehelyett inkább beülnek a kipárnázott tárogatóba, és maradnak a komfortzónájukban. De kitudja, az is lehet hogy csak én vagyok ilyen mazochista, mikor még 3mat beleguggolok, és várom hogy elájuljak.
Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
(***: Nem általánosítok, csak a saját véleményem és tapasztalataimat írtam le, amit a saját szemszögemből látok, nem szándékozok vele senkit sem megsérteni.***)
Rossz termekbe jársz ennyi.
Pénzt időt spórolnál magadnak ha keresnél egy olyan termet ami megfelel az elvárásaidnak.Nem kell túldramatizálni a dolgokat.Amíg neked nem szólnak be addig felesleges ezen rágódni.Az meg hogy ki miként edz milyen fizikumot épít kb lekell sza rni.
Eroemelesben versenyzek, megis szerintem undorito, amikor egy terem uszik a magneziaban. Versenyen kell, de a mindennapokban sok. Ez nem kenyelem, hanem kultura. Nem fetrengek porban es mocsokban, emellett nem szivom orakon keresztul. Nagyon jo az old school termek feelingje, csak mar valtozott a tarsadalom.
A kiparnazott tarogato es a komfortzona pedig emberfuggo. Soha nem tudtam olyan kemenyen guggolni, hogy szabalyosan osszeessek (pedig mar ajultam is guggolas kozben a sullyal a hatamon), ezzel szemben egy combfeszito gepen lazan egy vetkozo sorozattal elerem ezt. A gepek helyesen hasznalva sokkal nehezebbek, mert izolaltak es celzott a fajdalom, mig egy szabad sulynal tobbnyire a faradas akadalyoz meg. Inkabb ugy mondom, hogy mashogy nehezek. A szabad suly inkabb az erot celozza, a gep pedig az ember kitartasat. Mindegyik elengedhetetlen.
Azt aláírom, hogy rossz termekbe jártam, főleg úgy, hogy már lassan egy éve megtaláltam a termemet, előtte viszont sok terembe megfordultam és hát sokmindent láttam. Nekem eddig nem szóltak még be, de egy embernek a jelenlétemben már igen, pont egy viszonylag nagyobb teremben, hogy halkabban "nyögjön" mikor 220kg volt a hátán... Szerintem azt a pár percet kilehet bírni amíg valaki komolyabban guggol, még akkor is ha esetleg hangosan nyög. Mellesleg igen, a termek 90%-ában, ha nem többen elitélik a hangos felhúzást+magnéziázást.
4., Koslayer, Teljes mértékben egyetértek azzal amit mondasz. Noha én is inkább az erőemelés felé hajazok, de tényleg értelmetlen a túl sok magnézia a mindennapokban. Mellesleg rávilágítottál egy nagyon fontos dologra, mégpedig arra, hogy a gépek jó lehetőségek azoknak, akik mobilitási, vagy egyéb problémákkal küzdenek. A lényeg nem is ezeken az embereken van, vagy akik kiegészítésnek használják, hanem akiknek ebből áll csak az egész edzése, és izolálgatáson kívül nemvégez semmi mást. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ha a tag még szúr vagy szed is valami szemes szart mellé.
nem semmi videó,hogy mekkora fa-sz emberek vannak.
de alatta azt írják,hogy az a majom aki odament az nem is a teremhez tartozik,csak simán ott edzett és zavarta a lerakás hangja.
a srác meg a támadás miatt kapott a teremtől 1 éves ingyen bérletet,szóval olyan sza-rul nem járt.
egyébként ahogy elnéztem a fülhallgató miatt cukkolta fel magát a támadásig a pali,hogy magyarázott,a srác meg nem hallotta.
a témához meg.
ha a személyi edzők fokozatos de kimerítő valóban hasznos edzésekkel terhelnék meg a vendégeiket,akkor nem mennének többet.
pont olyan ez,mint a csing csung,ninja meg a hasonló edzések.
ott is ha lenne bunyó,meg kemény állóképességi terhelés,akkor gyorsan kikopnának az odajárók és oda lenne a lóvé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!