Ennyi pihenő nagyjából okés szerintetek? Nagy súlyos edzésről van szó,4-8ismétlések.
Figyelt kérdés
Mell: 3perc
Váll: (nyomás)2,5perc (izolált) 1,5perc
Tricepsz: 130másodperc
Bicepsz: 110másodperc
Láb: 3perc
Hát: 3perc
2018. júl. 16. 15:39
1/11 anonim válasza:
Nem kell mérni. Mikor azt érzed, készen állsz, csinálhatod. Túl sokat ne pihenj, mert nem leszel bemelegedve.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem is mérem, csak kíváncsi voltam hogy kb ez okés-e.
2018. júl. 16. 15:58
3/11 anonim válasza:
Írtam, pihenj addig, míg nem érzed, hogy készen állsz, de túl sokat ne pihenj, mert nem leszel bemelegedve.
4/11 A kérdező kommentje:
Értettem én elsőre is :D
2018. júl. 16. 16:05
5/11 anonim válasza:
Akkor azt is értsd meg, hogy nem lehet mit írni az általad leírd pihenőidőkre. :D
6/11 BlodDrunk válasza:
Ha fejlődsz ettől akkor jó,ha nem akkor nem.
Én véleményem:
Szerintem sokkal hatékonyabb egy pörgősebb edzés,hozzá kell szokni de szerintem sokkal jobb eredmény érhető el vele.
Effektíve több pihenőt tartasz mint amennyit edzel,szóval ez magában érdekes és megkérdőjelezhető,hogy az edzésed 3/4 csak ülsz meg pihensz az milyen hatékony?
7/11 anonim válasza:
Volumen es az intenzitas szamit, lenyegtelen, hogy ezt porgosen, vagy nem porgosen csinalod. Sot, ha nem pihensz eleget, kevesebb terhelest tudsz felhalmozni.
8/11 anonim válasza:
Az, hogy mennyire pörgős amit csinálsz, attól függ, hogy mi a cél. Ha nagy súly megmozgatása (maximális izomrost aktiváció -85%+), akkor KELL pihenni. Minél többet pihensz, annál jobb lesz a teljesítmény, ez pedig nem árt akkor ha teljesítményre fókuszálsz (minél nagyobb súly=teljesítmény), másrészt így lehet minimalizálni a sérülésveszélyt is. Ha viszont a feszülés alatt töltött idő és/vagy beduranás (tehát "badisabb" megközelítés van) célban, akkor kevesebb pihenő kell. Mindkettőt érdemes használni, a gyakorlatban ez kb annyit jelent, hogy felmész nagy súlyra és többet pihensz, aztán visszaveszed a súlyt és csinálod magasabb ismétlésszámmal, ott meg pihensz kevesebbet...
9/11 anonim válasza:
Vannak ilyen mellekes dolgok, amik befolyasolhatjak az izomnovekedest, ilyen a bedurranas is, de ezek mellekesek, nem ezekre kell alapozni. A lenyeg a volumen es az intenzitas.
10/11 anonim válasza:
Ez kb olyan mint az izomláz. Itt mindenki megmagyarázza, hogy nem kell izomláz, hogy fejlődj és attól, hogy izomlázad van, még nem biztos, hogy fejlődsz, de attól még biztos, hogy lesz izomlázad, ha maximalizálni akarod az eredményeidet. Ez is ilyen. Igen, a fejlődésnek nem a bedurranás a kulcsa, de biztos, hogy ki kell használnod, ha nem akarsz GAINZ-t hagyni az asztalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!