Súlyzós edzéssel is le lehet adni a felesleget? Vagy muszáj hozzá "ugrálni"?
Először egy kis infó röviden (lány vagyok), kajára figyelek. Nem rég kezdtem el edzeni, nincs vele "fitness guru leszek" célom, csak szeretnék erősebb lenni, szebb, formásabb izomzatot, stb. Ami nekem inkább problémát okoz az, hogy van rajtam egy szűk tíz kiló felesleg. Jelenleg úgy néz ki az edzéstervem, hogy heti 3x alsótest (fenékre koncentrálva) és 2x felső test, ami könnyebb rövidebb, egy kicsit súlyzós kicsit kardió. Hasazni is szoktam ezek mellé de az most lényegtelen. ^^
A súlyzókkal tök jól el vagyok és miközben csinálom is érzem, hogy haszna van, ha még látszatja nincs is. Kardiózni/hiit viszont UTÁLOK. És amikor csinálom, akkor is inkább lelomboz és negyed óra után abba hagyom... Viszont látszik rajtam az a felesleg, amitől szeretnék megszabadulni. (Na meg így soha nem lesznek nőies kockáim.. meg igazából semmilyenek:D)
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen feltételekkel kihagyhatom a kardiót (vagy legalább csökkenthetem pl heti egyre?): diétára figyelek, van bioteches l carnitine chrome-om és super fat burnerem.És mondjuk heti egyszer kardiózok ha belefér, de inkább súlyzós edzés.
A kalóriaegyenleged alapján fogysz. Nulla mozgással is lehet fogyni, persze nem ajánlott.
Én sosem kardiózok, illetve most már egy év próbálkozás után nem utálok futni, így heti 3 perc fölé is tudok menni vele :D De még mindig nem sok a mennyiség, a fogyásban nem sokat segít. Az ugrálást kihagyom, az fix. Sétával fogyok, teljesen jó az is. Ha majd kardiózok, az a keringési rendszerem miatt lesz, plusz mert szerintem az embernek tudnia kell futni és különben is fel kell majd valamivel vágni öregen, márpedig maratonokat futni idősebben is simán lehet.
A fogyáshoz nem muszáj kardiózni.
Fogyáshoz normális étrend kell amit betartasz.
Ha kevesebb kcal viszel be mint amennyi kell,akkor fogyni fogsz.
Kardiózni meg nem kötelező,ha mozogsz eleget tempósabb séta,biciklizés,stb stb fölösleges-
Inkább a súlyzós edzés részére fektesd a hangsúlyt,mint a kardióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!