Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Először tömegelés vagy szálkás...

Először tömegelés vagy szálkásítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 16 éves fiú vagyok, 168cm és 66kg.

A testemene a zsír a hasamom és a combjaimon helyezkedik el nagyrészt, illetve egy kicsi tokám is van.

Tapasztaltabbaktól szeretnék segítséget kérni elsősorban

Először úgytudom, hogy ki kell számolni, hogy mennyi kalóriát használok fel.

A végső cél, az lenne, hogy kicsit izmosabb legyek, lemenjen a zsír az említett zónákból és esetleg a folyamat végén a kockáim előjöjjenek.

Azt hallottam, hogy több izommal könnyebb fogyni, tehát először tömegeljek?

2018. ápr. 11. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha van rajtad háj, szükség van szálkásításra, én azt csinálnám először, persze ha nehezen eszel elég keveset s nem zavar a toka és a többi, eltolhatod 1-2 évvel, a te dolgod. Sok embernek nem jelent gondot a szálkásítás izomszegényen sem, ha van egy jó étrendje... Én lezavarnám a normál esetben jóval gyorsabb fogyást előbb, pláne toka mellett, az engem irritálna. De nem rossz, ha fordítva csinálod, ez tényleg a te dolgod.

Nem lehet kiszámolni a kalóriaigényt. Megtippeled, aztán módosítasz, ha nem fogysz vagy nem jön a tömeg, ahogy kell (persze ez utóbbihoz más is kell, emelés előtt légy benne biztos, hogy rendesen edzel és pihensz és elég a fehérje).

2018. ápr. 11. 12:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Szálkásításkor is ugyanolyan súlyokkal kell, mint tömegeléskor? Makrókra figyelni kell?
2018. ápr. 11. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan akkora sulyokkal.

Celszeru figyelni a makrokat.

2018. ápr. 11. 13:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, mennyivel kell kevesebbet enni a báziskalóriánál?
2018. ápr. 11. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Szalkasitas -10% kcal
2018. ápr. 11. 13:38
 6/8 A kérdező kommentje:
És milyen ételekből állíthatom össze az étrendemet?
2018. ápr. 11. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Nincsenek megszabva az ételek, az a helyzet.

Tipikusan komplett állati fehérjeforrásokra alapozod a fehérjebeviteledet, hús, tojás, túró...

Plusz összetett szénhidrátok (persze némi egyszerű is mehet, de ha azt tapasztalod, hogy nem gond, akár több is. itt én főleg gyümölcsre gondolok, mert nálam ez van ebben a kategóriában, általában igen kevés, szálkásításkor sokunknak nem jó a viszonylag sok cukor), némi zsír.

A nem tipikus eseteket (vegán, ketogén) nem ecsetelem, de minden normális étrenden tudsz szálkásítani és tömegelni is, ha neked az megfelel.

2018. ápr. 11. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha kezdő testépítő vagy, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy szálkásításkor is (relatíve könnyebben) megy fel izom, úgyhogy szálkásítás
2018. ápr. 11. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!