Először tömegelés vagy szálkásítás?
Sziasztok, 16 éves fiú vagyok, 168cm és 66kg.
A testemene a zsír a hasamom és a combjaimon helyezkedik el nagyrészt, illetve egy kicsi tokám is van.
Tapasztaltabbaktól szeretnék segítséget kérni elsősorban
Először úgytudom, hogy ki kell számolni, hogy mennyi kalóriát használok fel.
A végső cél, az lenne, hogy kicsit izmosabb legyek, lemenjen a zsír az említett zónákból és esetleg a folyamat végén a kockáim előjöjjenek.
Azt hallottam, hogy több izommal könnyebb fogyni, tehát először tömegeljek?
Ha van rajtad háj, szükség van szálkásításra, én azt csinálnám először, persze ha nehezen eszel elég keveset s nem zavar a toka és a többi, eltolhatod 1-2 évvel, a te dolgod. Sok embernek nem jelent gondot a szálkásítás izomszegényen sem, ha van egy jó étrendje... Én lezavarnám a normál esetben jóval gyorsabb fogyást előbb, pláne toka mellett, az engem irritálna. De nem rossz, ha fordítva csinálod, ez tényleg a te dolgod.
Nem lehet kiszámolni a kalóriaigényt. Megtippeled, aztán módosítasz, ha nem fogysz vagy nem jön a tömeg, ahogy kell (persze ez utóbbihoz más is kell, emelés előtt légy benne biztos, hogy rendesen edzel és pihensz és elég a fehérje).
Ugyan akkora sulyokkal.
Celszeru figyelni a makrokat.
Nincsenek megszabva az ételek, az a helyzet.
Tipikusan komplett állati fehérjeforrásokra alapozod a fehérjebeviteledet, hús, tojás, túró...
Plusz összetett szénhidrátok (persze némi egyszerű is mehet, de ha azt tapasztalod, hogy nem gond, akár több is. itt én főleg gyümölcsre gondolok, mert nálam ez van ebben a kategóriában, általában igen kevés, szálkásításkor sokunknak nem jó a viszonylag sok cukor), némi zsír.
A nem tipikus eseteket (vegán, ketogén) nem ecsetelem, de minden normális étrenden tudsz szálkásítani és tömegelni is, ha neked az megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!