Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdőként osztott edzésterv?

Kezdőként osztott edzésterv?

Figyelt kérdés

Elég sok helyen olvastam azt, hogy a kezdők végezzenek inkább teljes test edzést. Én 7 hete járok még csak termbe heti 3x, de osztott edzést végzek nem pedig teljes testeset.

Az a kérdésem, hogy miért kell teljes test edzést csinálni kezdőként? Váltsak át én is teljes testre vagy most már maradjon az osztott? Kinek ajánlott az osztott edzésterv? Viszonylag sok féle gyakorlatot végzek egy izomcsoportra. Pl.: 1,5-2 óráig tart bukásig leedzeni az egész lábam, akkor teljes testesnél hány órát kell a teremben lennem? o.O

Egyébként izmosodás a cél, és már látszik a változás.

Bocsi ha, hülyeséget kérdeztem és előre is köszönöm a válaszokat! :)

20/L

2018. márc. 22. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem élsz szteroidokkal (azaz naturál vagy), többet profitálsz a nagyobb gyakoriságból. Az izomnövekedés edzés után (ha megvan a kalóriatöbblet, eszel elég fehérjét és alszol eleget) lényegében befejeződik 2-3 napon belül. Ebből következik, hogy egy osztott tervnél (melyet legoptimálisabb szteroidokkal élőknek követni) mivel heti egyszer edzel egy izomcsoportot, az miután lezajlott az érdemi növekedés, még 2-3 napot pihen, miközben már edzhetnél rá = ergó időt veszítesz azzal szemben, aki heti 2 vagy 3-szor edz egy izomcsoportra, értelemszerűen ugyan annyi sorozatot, gyakorlatot végez kb mint osztottnàl, csak arányosan szétosztja heti 3 vagy 4 edzésre. Ez az ami mindenkkre igaz aki naturál. A másik pedig kezdőkre: ha heti 3 teljes testes edzést csinálsz (mondjuk ICF 5x5), akkor a leghatásosabb, összetett gyakorlatokat fogod belerakni (pl guggolás, felhúzás, nyomások) és nem gépen sz@rakodsz, ebből az is jön, hogy háromszor annyit csinálod ezeket mint egy osztottat követő, azaz sokkal gyorsabban el tudod sajátítani a helyes technikát és tempósabban éred el a célodat.

2 órás lábedzést meg hagyd a fenébe, 1 óra alatt is le lehet tolni ha elég intenzív az edzés. Bemelegítésnel kitörések, guggolás, merevlábas felhúzás, lábtoló, lábhajlító gép és meg is van egy komplett lábedzés (ez nyilván osztottnál, teljes test/ alsótest-felsötest bontásnál ez szétosztva 2-3 részre egy héten) :)

2018. márc. 22. 23:07
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a választ!

Még annyit had kérdezzek meg, hogy egymást követő napokon lehet teljes testes edzést végezni vagy nem ajánlott?

2018. márc. 23. 12:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Két teljes test között legyen 1-2 nap szünet :)
2018. márc. 23. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!