Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A/B edzéstervnek jó ez?

A/B edzéstervnek jó ez?

Figyelt kérdés

Eddig nem kedveltem a 2 napos felosztást, de mostanában nagyon összevissza jut időm edzeni, heti kb. 2-4x

A nap:

Mell: Fekvenyomas bemelegítés 3-4 sorozat, ill. 6 munkasorozat(4-6 ismétlés)

Hát: huzódzkodás bemelegítésnek, majd Felhúzás és evezés 5-5 munkasorozat

+ vádli, has 1-1 gyakorlat

B nap:

Láb: Lábtoló bemelegítés+ 5 munkasorozat , majd guggolás

Váll: vállból nyomás, oldalemelés +hátsóváll tárogatógépen

+2-2 bicepsz tricepsz gyakorlat

Kicsit kacifántos, de egy hàt mell napon nehéz lenne karozni. Általában nagy súly kevés ismétlés jellemzi az edzéseim.

Észrevételek/tippek?

Köszi

2018. jan. 31. 01:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Jo lesz, mellre nem kell annyit fekvenyomni 3-4 sorozat eleg

Melle mehetne tarogatasbol ugyanennyi, comb kaphatna meg egy gyakorlatot de azonkivul szerintem rendben van

2018. jan. 31. 01:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Mellre elég a fekvenyomás

Ha guggolni tudsz, a lábtolót kihagynám

Hátra nem fontos a húzódzkodás, ha tudsz evezni

Karra elég egy gyakorlat, fölösleges 2-2.

2018. jan. 31. 09:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Hat ha olyan karokat akarsz mint egy kislanynak akkor persze eleg, de szerintem csak akkor nyomj 1 gyakorlatokat karra ha 3-4 szer edzel, 2 nel keves az 1
2018. jan. 31. 09:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Vádli, has?
2018. jan. 31. 09:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez így jó heti kétszerre. Karra nem kell két gyakorlat. Oda is menjen heti 8-10 munkasorozat. Lábra sem kell a guggolás mellé lábtoló

Nagy súly, kevés ismétlés is jó

2018. jan. 31. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Team Suleiman teved abban, hogy a mellnek nincsenek reszei.

Egy pelda: Emeled fel a karodat magad ele, erezni fogod, hogy felul kemeny a melled, mig alul nem.

Ez nem azt jelenti, hogy vizszintes fekvenyomasnal nem dolgozik az osszes resz, de lehet koncentraltabban edzeni a felso, vagy also reszre. Tapasztalatbol is mondhatom. Nagyon sokaig csak fekvenyomtam vizszintes padon, egy ideje dontott padon is nyomok, es lathatoan jobb felul a mellem.

2018. jan. 31. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:

"Team Suleiman teved abban, hogy a mellnek nincsenek reszei. "

Ebben egyetértek. Ha 45 fokos nyomást szimulálok, akkor is érezni, hogy a felső rostok dolgoznak. Az anatómia is külön taglalja a felső mellizom működését. Viszont a 45 fokossal meg túl sok sorozat menne már a vállra egy héten, mert az is terhelődik + a fekvenyomás alatt is

2018. jan. 31. 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Felső meg alsó mellizom... :D és szerencsétlenek itt várnak komoly választ a kérdéseikre...
2018. jan. 31. 12:14
 9/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=xDsosxpgs6o

De mondom, emeld fel a karod magad ele, siman meg tudod csinalni, hogy felul full feszes lesz a melled, mig alul puha. En is elhettem sokaig Sulinak, le is volt felul maradva a mellem. Mikor meg ok pakoljak ki a kepeket, hogy tessek, nem edzunk felso mellre vicc, mert nyomnak dontott padon vall edzeskent.

2018. jan. 31. 16:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Hmmm...Sok észrevételem van...Pl a bemelegítésnél miért használsz más gyakorlatot?A bemelegítés nem csak a véráramlás felgyorsítására való.Az idegrendszert is felkészíti a nagy munkára.Ha különböző gyakorlatokat végzel(máshogy terheled a testedet), akkor a munkasorozatnál nem tudsz eredményes 100% elérni.A vádli gyakorlat akkor szükséges (szerintem), ha nagyon le van maradva, esetleg szükséges a fejlődése különböző sportágak miatt(futás stb).Ha guggolás közben behajlítod(megfeszíted) a lábujjaidat, a vádlid ugyan úgy dolgozik.Vállnapon az oldalemelés, hát hogy is fogalmazzak...Nálam az oldalemelés azon gyakorlatok közé tartozik, amit 1x 1 ismétléssel csináltam, de megfogadtam hogy többet nem csinálom.A gyakorlat ami tökéletes a rotátor köpeny tönkretételéhez.A nyak nap hiányzik az edzéstervből.A B napon a vállnál odaírtad, hogy tervezel vállból nyomást csinálni.A gyakorlat erősen triceps erősítő is, szóval nem ajánlom hogy utána tricepsre is külön gyakorlat csinálj.A felhúzásnál a sima deadliftet érted, vagy különböző variációkat?Én így alakítanám ki a programot:

A nap:

Elülső izmok(Mell, biceps, has, láb): 3x10 Fekvenyomás, 2-3x5 biceps(hammer,zottman,stb), 3x5-10 guggolás(hack,steinborn,sissy,stb)

B nap:

Hátsó izmok(Lats, triceps, váll, vádli, nyak): 3x5-10 felhúzás(jefferson,reeves,rotational,stb), áthúzás(kétkezes rúddal) 3x5-10, katonai nyomás 3x5-10, birkozó híd 5x10

Két edzésnap között(max. 3 nap egy héten):Különböző izometrikus gyakorlatok.

Azt feltételeztem ennél a programnál, hogy a kérdező FEJLETT szinten van az alap gyakorlatok végrehajtásában.

2018. jan. 31. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!