Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez a válledzés terv jó lesz így?

Ez a válledzés terv jó lesz így?

Figyelt kérdés
Még csak egy hónapja edzek, esdig ,,jól megy",de gondoltam azért megkérdem. Heti 3-4 alkalommal edzek vállra. Oldalemelést csinálok, előreemelést és fel fele nyomást vagy mit. :D Ezekből megcsinálok 20-at,20-at, és ezt megismétlem 6-7 alkalommal. Mivel kezdő vagyok, 4,5 kgval edzek. Ettől fog szélesedni a vállam? (Rengeteg fehérjét is eszem mellé).
2018. jan. 25. 23:23
 1/6 Szergej55 ***** válasza:

1. Ha most kezdted, ettől is fogsz fejlődni, a későbbiekben nem lesz elegendő.

2. Nem tudom, mennyi a rengeteg fehérje, de nem kell nagyon pörgetni, 1,5g testtömeg kilogrammonként elég naponta.

2018. jan. 25. 23:42
 2/6 anonim ***** válasza:

1,8 g/tskg az a max fehérjemennyiség, amit a szervezeted hasznosítani tud, szóval annyira rengeteget nem kell enned. Bőven elég, ha 1,5-2 g körül mozogsz átlagosan.

A válledzésnél a számokat úgy érted, hogy 20 ismétlést csinálsz 6-7 körben egy gyakorlatból? Mert az rengeteg. Bőven elég lenne 8-12 ismétlés 4 körben. Az meg teljesen természetes, hogy ezeket a vállgyakorlatokat (oldalemelés, előreemelés) kisebb súllyal tudod csak csinálni, mint bármelyik másik felsőtest gyakorlatot, ez a haladóknál is így van. És a heti 3-4 alkalom is sok a vállra szerintem, elég lenne 2 (vagy 1) alkalom is. Berakhatsz még más gyakorlatokat is, pl. tolódzkodás elég szépen megdolgoztatja a vállat is. Emellett érdemes a vállgépeket is használni, főleg egy kezdőnek, aki még lehet, hogy a vállgyakorlatokat nem tudja annyira szabályosan kivitelezni.

2018. jan. 26. 00:32
 3/6 anonim ***** válasza:

nem értek hozzá, de azt olvastam hogy jól növekszik a váll ha nagyon lassan, lendületet teljesen kizárva edzed az emeléses gyakorlatoknál. próbáltam és nagyon kis súllyal is nagyon durván meg lehet dolgozni, én nem is tudtam hogy még nekem is ekkorák a vállizmaim :D ki tudtam tapintani.

a felnyomás az nagyjából mind3 részét megedzi, de legkevésbé a hátsó fejet, nem? és akkor ha már az első és oldalsóra még csinálsz pluszba, akkor nem kéne egy döntött törzsű oldalemelés is a hátsóra?

még egyszer: kezdő vagyok, lehet hülyeséget írok.

2018. jan. 26. 08:34
 4/6 anonim ***** válasza:

szerintem vállra elég heti 12-16 sorozat összesen.

sorozatonként 8-12 ismétlés, bár egyesek szerint a lehető legnagyobb súllyal kell dolgozni és így elég az 5-8 ismétlés is. Kinek mi válik be, ki kell próbálni...

A vállnak három feje van. Mindegyik fejet 4 sorozattal elég megedzeni szerintem.

2018. jan. 26. 12:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Sok. Heti 12-14 munkasorozat kell 5-8 ismétléssel
2018. jan. 26. 12:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. :)
2018. jan. 26. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!