Naponta mennyit kell kardiozni a fitneszterembe a fogyáshoz?
Van rajtam 15 kilo zsir amit le akarok adni (tehat nem ennzyit fogyni mert remelem izmosodom is valamennyit) szeretnèm ha eredmènzes lenne de korlatozott időt tudok csak lent lenni mert 5 honapos pici babàm van.
Szoval nyàrra akarom ledobni de közben a gyerekre is gondolnom kell. Az ètkezèsre odafigyelek de nem fogyozom. Tehat nincs csoki meg fehèrkenyer de amugy mind3nt megeszek csak mevesebbet. Tulsagosan dièta sem jo mert meg szoptatok
Okos gondolat, hogy elhagyod a csokit és a fehér kenyeret. Azonban nem árt ezt még inkább kiterjeszteni, en bloc az édességekre és a fehér lisztes készítményekre.
Elhagyni a cukrozott löttyöket, péksütiket, egyéb nasikat. Érdemes reggelire valamilyen tojásra vagy épp a zabra ráállni. Ha nagyon kívánod a kenyeret akkor vannak egész jó áron egészséges verziók, teljes kiőrlésű, illetve tönköly- vagy akár rozslisztből.
A fogyás szempontjából ez legyen az elsődleges.
Ezt fejeld meg egy reggeli utáni rendszeres napi étkezési rutinnal. Mondjuk egyél ezek után még 3*-4*-5* nagyjából azonos időpontokban. Érdemes ezt az edzéshez igazítani, szóval egyet előtte egy órával, egyet utána nemsokkal, és még egyet akkor beszúrsz valahova. (lefekvés előtt 2 órával ne egyél, de 3 óránál többet ne is koplalj előtte)
A kardióhoz pedig. Nem kell minden nap, elég a heti 4. Ekkor lőj be egy 30-35 percet, az egyik szimpatikus kardió-ergométeren. Fokozatosan emeld a terhelést. Kezdj egész lentről, majd 1-2 percenként tegyél rá egy kis nehezítést. Érdemes figyelni a tested jelzéseit. Amint elkezd könnyűvé válni, elkezded megszokni az adott terhelést, teszel rá. Lehetőség szerint mindig törekedj a fokozatosságra. Max hamarabb érsz fel a "csúcsra". A terhelésnövelés tehát legyen folyamatos és fokozatos az edzések alatt.
A kezdeti fázistól eltekintve, heti 1 kiló simán lemegy, aminek nagyja felesleg lesz.
Jah én csokit csak példának irtam minden cukros dolgot. A kenyeret eddig sem ettem nagyon. Néha ha olyat főzök akkor veszek tönkölybuza kenyeret. Az még gluténmentes is ha jol tudom.
Egyedül a makaronit nem hagyom el. Kb hetente egyszer ha olyat főzök akkor eszem majd. Pl tegnap volt spenotos penne tojással. Dehat ugye ez sem napi szinten. ☺
Szia!
Először is ki kell számolnod a testsúlyod, magasságod és aktivitásod alapján, hogy mennyi a napi kalóriaszükségleted. (Vannak internetes kcal kalkulátorok.) Heti fél kg fogyás érdekében kb 500 kcal-val kell kevesebbet bevinned. Ennél többet ne fogyj hetente, mert a bőröd nem fogja tudni követni.
Ezt a már kiszámolt X kalóriát normális ételekből kell bevinni, hogy semmiből ne szenvedj hiányt. (Fehérje 15%, zsír 30%, szénhidrát 55% kb. Cukrot kerüld, péksütiket szintén. Basmati rizs, durumtészta, zabpehely jó megoldás a szénhidrátszükséglet fedezésére. Sovány húsok, tojás, halak - ezek is kellenek. Rostok, zöldségek, kevés gyümölcs - szintén fontosak.
Mindenképpen szedj valami jó minőségű multivitamin-komplexet + c vitamint, mert nagyon nehéz csak táplálkozással bevinni a megfelelő mennyiséget.
Kardió nyugodtan mehet heti 4x45 perc-1 óra. Emellett később, ha több időd lesz, érdemes súlyzós edzést végezni, ne csak lábra természetesen, hanem az összes izomcsoportra - így szép arányos tested lesz.
Remélem, tudtam segíteni. :)
22/N
Ja, és még valami: a mennyiségeket pontosan mérd ki konyhai mérlegen. Mindent nyersen kell mérni :)
Plusz persze kérdezd meg az orvosodat, hogy szoptatás mellett mennyire érdemes csökkenteni a kalóriabevitelt, mert ebben az esetben az 500 kcal lehet, hogy sok, de ehhez én nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!