Ha csak állai eredetű fehérjét (túrót, csirkemellet) és zöldséget viszek be, akkor fogyhatok?
A kalóriától függ, de a zöldség elég tág fogalom, és mennyiségeket sem írtál. Ha alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket és egy vagon fehérjét viszel be, akkor rossz ötletnek mondanám. Semmi mást nem érsz el vele, mint hogy arra kényszeríted a tested, hogy a fehérjéket alakítsa glükózzá, és abból nyerjen energiát, és így drága is lesz az étrend, és nem épp egészséges (véleményem szerint).
Sajnos elültették a fejekben ezt a fehérjemániát, és azóta mindenki azt hiszi, hogy a több az jobb belőle, és annyit kell belőle enni, amennyit bírunk. Egy bizonyos mennyiség felett tök feleslegesen terheled vele a szervezeted. Emlékszem, mikor az elején voltam, ittam a fehérjét, BCAA-t, aztán nem értettem, hogy miért izzadok ammóniaszagút edzés közben. Amikor a pólódon érzed az ammóniát, mi terhelést kaphatnak a méregtelenítő szervek is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!