A rákot (daganat) meg lehet előzni ha sokat sportol az ember és csak zöldséget, gyümölcsöt, csirkemellet, zabot és rizst eszik?
Egyszóval egyáltalán nem eszik feldolgozott és cukrozott-lisztezett élelmiszereket?
És aki rendszeresen fogyaszt Omega 3-at?
Illetve mit lehet még tenni a megelőzés érdekében?
Teljesen mindegy mit csinálsz, nem fogod megúszni, az esély ugyanúgy megvan rá. Van akinél kijön, van akinél nem.
Én kisgyerek korom óta sportos nevelést kaptam. Édesanyám 55 éves létére rendszeresen jár edzeni, meg fitnesz helyekre áll, csinos is az tény meg jól tartja magát a 20 év körüli pasiknak is csorog utána a nyála. Én is szintén sportos vagyok, jól étkezem, mi eszünk húst, sonkát, kolbászt is, de mértékkel mint mindent.
Anyámnak 5 éve diagnosztizáltak melldaganatot ami rosszindulatú volt, meg is műtötték, kapott sugárterápiát, kemoterápiát akkor picit le is épült az izomzata és picikét meg is hízott de alig látszott rajta. kb 1 éve engedélyezte neki a szakorvos hogy újra sportolhat de ne emeljen nagy súlyt inkább saját testsúlyos edzést végezzen.
Én 20 éves korom óta csak fegyencedzéssel edzek, és néha még eljárok szertornázni hobbiként mert régen nagyon szerettem csinálni, én is egészségesen élek. Igaz szeretek nasizni de le is dolgozom. Nem iszok alkoholt mert nem bírom, nem dohányzok, semmi káros szenvedélyem nincs. Kávéból is szigorúan napi 1 csésze reggel és ennyi. A párom szinte az ellentétem, ő hol sportol hol ne, picit elhízott, rendszeresen kávézik, dohányzik bár nem sokat de időnként rágyújt, inni nem iszik mert sofőr és ő is max évente háromszor iszik amikor 2-3 napig nem dolgozik és ennyi. A párom azért eléggé nem figyel oda magára, de a orvosok mégis elvannak ájulva tőle. Mondják neki hogy a dohányzást ha abbahagyná akkor még jobb lesz a helyzete, de jó a vérnyomása, a vércukra jó. A koleszterin szintje az alacsony is pedig szereti a sonkát meg a sült kolbászt. ennek ellenére mozgékony, napi 8-10 órát vezet, de képes legyalogolni 10 km-ert is egyhuzamba. Ő volt tavaly teljes kivizsgáláson leginkább rákszűrés miatt mert másfél évig veszélyes vegyi anyagokat szállító cégnél dolgozott sofőrként ahol a rakodásba is részt vett. Volt is egy kisebb balesetük amikor egy leeresztő cső kilyukadt és a veszélyes anyagból ő is kapott rendesen amivel kórházba került, de nem lett semmibaja csak megfigyelés miatt vitték be egy pár órára. Azóta évente kell járjon teljes testes szűrésre ahova befekszik egy éjszakára s két nap alatt teljesen megvizsgálják egy félig meddig magánkórházba de a háziorvosa beutalja őt a TB is fizeti egy részét csak de a munkáltatója is beszáll így a páromnak nem kerül pénzébe tulajdonképpen. Engem is be akart vinni ilyen kivizsgálásra mert nem árt ha tudom mi van velem, de nem kaptam beutalót hogy ha mást nem legalább féláron megvizsgáljanak. Páromnak legnagyobb esélye a tüdő rákra van mert a családjába nagyapjának is volt ár elélt vele több mint 15 évet és nem is az vitte őt el. A párom is csak a veszélyes anyag miatt kell járjon megfigyelésre pedig már rég nem annál a cégnél dolgoznak külsősként ahol ez volt.
Érdekes módon az Okinawa-iaknál alig ha van rák míg a nyugati országban igen. Úgyhogy nem hinném, hogy van akinél előjön van akinél nem mert ha így lenne akkor mindenhol arányosan fordulna elő kb.
Érdekes hogy ebben az országban ahol szinte mindenki olcsó szarokon él mert az olcsó fordul elő a legtöbb ilyen jellegű betegség. Úgyhogy valahogy csak meg lehet előzni. Talán a kajában keresendő a hiba.
Egyértelműen kijelenteni nem lehet,hogy ezekkel meg lehet előzni,de csökkentheted a kialakulás esélyét ha adalékmentesen és gyulladáscsökkentő módon táplálkozol.A leginkább gyulladásnövelő és allergén anyagok a tej és tejszármazékok,a glutén,a szója a cukor a napraforgó olaj.
A csirkemell viszont eléggé zsírmentes.Valamiből pedig kell energiát nyerjen a test és ha jelentősen csökkented a gabona származékokat így az állati zsírnak kell lennie a fő energiaforrásnak.Ezért a csirkemell nem épp a legjobb ebből a szempontból.Vagyis állati fehérje,zsír,rost és gluténmentes gabona evéssel kerülhetsz legközelebb a normálishoz.
Tippeket szívesen fogadok. :)
Kókuszzsírban szoktam sütni ha sütök.
A rizst és a zöldségeket vagy nyersen tolom vagy párolom gőzzel. A húst sütőzacskóban szoktam többnyire elkészíteni vagy kókuszolajon megsütve. Omega 3-ként krillolajat szoktam fogyasztani.
A lelki tényezőkön is sok múlik.
A nővéremnek gyomordaganata lett. De semmiféle orvosi kezelést nem fogadott el, még gyógyszereket sem. Hanem pontosan tudta mit kell tennie. Elvált a férjétől mert folyton mindenkin uralkodni akart, ezért lelkileg gyötört mindenkit. Nem emlékszem pontosan mennyi időre rá teljesen meggyógyult, a leletei is negatívok lettek. Sőt megdöbbentően fiatalabbnak néz ki, olyan mint egy tinilány és rászokott a hosszú kerékpártúrákra is. Látszik rajta hogy felszabadult. Ő a rák forrását irtotta ki életéből, az olyan embert és embereket akik valami miatt szeretnek másokat lelkileg gyötörni.
Nekem meg bőrrákom volt. Érdekes "véletlen" de pont akkor amikor édesapám 92 évesen elhunyt és mellette szintén az említett gyötrő típusú emberekkel voltam körülvéve. Aztán betelt a pohár és kirúgtam az olyan embereket az életemből. A rezsirabszolgaságot okozó szolgáltató cégekből is sokat leráztam magamról, mivel a szabadság érzésének hiánya sem tesz jót. Egyből jó kedvem lett és szabadnak éreztem magam. Egyből jól aludtam éjjelente, még nappal is aludtam néha mint a csecsemők és igyekeztem nyugodtan élni. Az évekig súlyosbodó bőrrák megállt a terjedésben. (talán véletlen?) Ez további lelki erőt adott. Az orvosi lelet ma negatív, de a helye még látszik, de lehet hogy az is begyógyul. Ismerőseim így köszönnek: De jól nézel ki! Amúgy igazuk van, mióta megfelelő a lelkiállapotom nagyon jól érzem magam a bőrömben. És igyekszem elkerülni a nem kívánatos embereket akik hivatásuknak érzik azt hogy másokat sanyargassanak.
Rákos sejt mindenkiben képződik folyamatosan. Csak ha megfelelő a lelki állapot akkor a saját immunrendszer "kinyírja" a megkergült sejteket.
Pakisztán északi részén élnek a hunzák, akiknél nem diagnosztizáltak rákot és sokáig élnek. Írják hogy a sárgabarack magnak köszönhetik mindezt, mivel sokat fogyasztanak belőle. De van egy gyanúm hogy az emberi életmódjuknak is köszönhetik, nem ismert náluk a nyugati világ rabszolga életmódja.
Hallottam hogy Kínában van olyan város ahol 0 a rákosok száma. Hát ebben nem azért, de van valami. A kínaiak sokat relaxálnak. Ott a zöld tea ivása, a harcművészet, Tai Chi.
Úgyhogy ebben a lelki dolog okozza szisztémában van valami. Ebben az országban mindenki idegeskedik, plusz a sok adalékanyag meg a túlsúlyosság. Lehet ezek okozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!