Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mikor kell emelni a súlyon?

Mikor kell emelni a súlyon?

Figyelt kérdés

Az edzéstervem már megvan, viszont nem tudom, hogy mikor emeljem a súlyt 2,5kg-mal.

Én úgy gondoltam, hogy 2 hetente teszek az alapgyakorlatokhoz +2,5kg-ot, a kiegészítőkhöz pedig +1kg-ot. Így egy év alatt az alapgyakorlatoknál 60kg-ot, míg a kiegészítőknél 24kg-ot fejlődök.

De igazából ez csak egy gondolat, még nem tudom, hogy hogy csináljam. Hogy növeljem a súlyt, mennyi időközönként?

2018. jan. 14. 16:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor csak tudsz.
2018. jan. 14. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:
(Persze, úgy, hogy nem megy a forma rovására.)
2018. jan. 14. 16:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát régen az ICF 5x5 szerint edzettem és minden edzésen rátettem 2,5kg-ot a guggolásomra, mert mindig ment vele az 5x5, viszont nagyon pocsék volt a technikám. Minden emelésnél romlott egy kicsit.

Ezért össze vagyok zavarodva, hogy mikor kell emelni a súlyon és mikor nem.

Arra is gondoltam, hogy úgy csinálom, hogy el kell érnem egy x ismétlést és ha elérem, akkor növelek a súlyon.

Pl. Most 90kg-ba belemegy az 5 ismétlés, akkor az a cél, hogy 8 ismétlés menjen bele. Ha feltornásztam 8-ig és már megy bele a 8, akkor növelek a súlyon 2,5kg-ot.

Valami ilyesmire gondoltam, de még nem tudom.

2018. jan. 14. 16:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor emelj a súlyon , ha tudod a növelt terheléssel szabályosan végezni az adott gyakorlatot .
2018. jan. 14. 16:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Megtaláltam amit írtam, viszont nem tudom, hogy jó-e.

Magyarul nem tudom a nevét, angolul pedig : rep goal system.

2018. jan. 14. 16:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Az jó lesz, Steve Shaw jó tanácsokat ad edzéssel kapcsolatban.
2018. jan. 14. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem kell előre kigondolni, majd menet közben ki fog derülni.

Teszem azt most tízeket tudsz csinálni ötven kilóval, akkor jövőhéten meg kell próbálni tizenegyet aztán tizenkettőt, ha az megy, akkor következő alkalommal ráraksz plusz 2.5kg-ot, amivel mondjuk csak nyolc fog menni. Akkor megint az ismétlésszámot próbálod meg növelni időről időre, és egyszer csak eljutsz oda hogy ezzel a súllyal is mennek a tizenkettőt. Akkor megint rápakolsz 2.5kg-t, ezáltal mondjuk megint csak nyolc ismétlésekre leszel képes, de fokozatasan tornázod fel megint az ismétlésszámot. És így tovább...

Ezzel nagyon sokáig fejlődhetsz, de idővel eljuthatsz egy platóhoz, amikor is hiába minden nem tudsz több ismétlést csinálni az adott súllyal. Ekkor kell egy hét pihenő és egy drasztikus váltás; teljes testes edzésről osztottra váltani (vagy fordítva), extra magas ismétlésszámmal edzeni egy ideig, vagy bármi

2018. jan. 15. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!