Testépítési kérdések?
Most a héten kezdtem el edzeni konditerembe.Az első kérdésem hogy kegyetlenül izomlázam van.Alig bírom mozgatni a kezeim.Ilyenkor szabad rá edzeni.Tegnap edzetem rá be melegítetem és egész edzés közben nem fájt semmim.A következő kérdésem az hogy 4 éve 95 kg-ról fogytam 70 kg-ra.Es még van egy kis zsír felesleg a mell részen.Kicsit hegyes a mellem.Szűksséges szálkásítanom vagy nem.
Vettem egy scitec 100 whey proteint.Ez mennyire számít jónak illetve hogy szedjem.
Válaszokat köszönöm
Mindenképp "szálkásítanod" kell, ha el szeretnéd azt onnan tüntetni. Ugyan kezdő vagy, így lehet egyszerre zsírt veszíteni és izmot építeni, azonban csodát nem érdemes várni. Értsd, felszedhetsz 20kg tiszta izmot a testedre, a jelenleg rajtalévő zsírréteg nagyjából változatlan lesz. (kicsit mehet le innen onnan, de az ilyen felhalmozódások azért ott lesznek.) Tehát egyszer úgy is rá kell állni a zsírégetésre. Arra pedig egyszerűbb még kezdőként, amikor nem fogsz vergődni az esetleges szálkásító diéta során fellép izomveszteség miatt, mivel alig van rajtad...
A turmixot vízzel igyad és lehetőleg edzés után. Ez igazából csak étrendkiegészítés, tehát ha betartasz egy patent kajálási rutint, megvan mindenből (a proteint tekintve ugye fehérje) a kellő beviteled akkor nem is lenne rá szükség. Viszont azért érdemes használni, főleg az elején, mert a fenének sincs kedve ilyen drasztikusan belevágni a dolgokba. Illetve nem hogy kedve nincs az embernek, de valszeg rutinja, energiája, tudása sem.
Az izomlázról pedig. Három dolog okozhatja. Izomrostok mikrosérülései, amik hirtelen brutális erőkifejtések esetén történnek.
Tejsav szaporulatnál, ami annyit tesz, hogy egy edzetlen izom elkezd dolgozni.
A harmadik pedig számodra nem lényeges. Ez a hosszú hosszú ideig fennálló terhelésnél, akár szolid gyaloglás után fellép "izomláz".
A mikrosérülésekre nem szabad ráedzeni.
A tejsavszaporulatra rá lehet.
Azonban kezdők esetén jellemzően mindkettő együtt zajlik. Tehát érdemes várni vele. Kezdésnek heti kettő teljes testet átmozgató edzés elegendő. Illetve, ha nagyon nem bírsz magaddal akkor szétoszthatod alsó és felsőtestre így pedig elmehetsz akár többször is, de ezzel tényleg csak a lelkedet nyugtatod, hasznosabb nem lesz. Inkább ellenkezőleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!