Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomás: mennyivel kezdjem?

Fekvenyomás: mennyivel kezdjem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, keresztedzés részeként szeretnék fekvenyomást csinálni.

Viszont nem igazán vagyok tapasztalt súlyzós edzések terén.

Van valami ökölszabály, hogy mekkora súllyal lenne érdemes elkezdenem? (valami olyanra gondolok, hogy például amit 3x5 sorozatban ki bírok nyomni, vagy testsúly arányában?)

Férfi 82 kiló

2017. dec. 27. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet igy megvalaszolni. Probald ki ugy, hogy figyel valaki.
2017. dec. 27. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen. Eloszor kezd a sima ruddal. (Nem ciki.) Aztan folyamatosan 5-10 kilonkent emeld, hogy fel tudd merni az erod. Olyan sulyt valassz amivel 8-10 ismetlest meg tudsz csinalni.
2017. dec. 27. 23:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyilvan sima ruddal kezdi, aki 500 kilot nyom, az is sima ruddal kezdi a bemelegitest.
2017. dec. 28. 00:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Az egyismétléses maximumod egy százalékával a programodtól függően.
2017. dec. 28. 03:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget.

Végül a rúddal bemelegítettem, és utána 2x5 kilót tettem fel, ezzel csináltam 4x8-at, de a végén azért már éreztem, hogy nem vagyok ehhez szokv (nem felsőtestet mozgató sportot űzök, így nem is érzem cikinek, hogy kicsi súllyal kezdem, főleg, hogy egy sérülés miatt kellett elkezdenem rehab célból).

2017. dec. 31. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!