Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lakto-ovo vegetáriánus testépí...

Lakto-ovo vegetáriánus testépítés?

Figyelt kérdés
Már régebben is folytattam natural testépítést, de olyan 2 éve abbahagytam (pedig akkorra már viszonylag jó eredményt értem el). Előtte 8 hónapig heti 4-5 alkalommal edzettem. Most 2 hónapja újra kezdtem.8 éve lakto-ovo vega vagyok, semmilyen húst (halat és csirkét sem) eszem, tojást, tejterméket igen.90 kiló vagyok, ahogyan számoltam napi 180g fehérjét kell bevinnem, amit szinte csak tejsavófehérjéből tudok bevinni. A babban, hüelyesekben is sok a fehérje, de a magas CH miatt ugyebár óvatosan kell vele bánjak. Esetleg Vega testépítő itt, aki tanácsot adna ERŐSEN PÉNZTÁRCABARÁT és hatékony megoldásra? Másrészről, azt vettem észre, hogy gyorsan jön vissza az erő és az izom is, hallottam, hogy "az izmok emlékeznek". Van ilyen? Hamarabb fgg visszajönni az erő és a tömeg is?

2017. nov. 30. 10:41
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Testépítőnek nem vallom magam mert nem érdekel, hogy hogy nézek ki, amíg nem vagyok gebe vagy dagadt, jelenleg 180cm/90kg vagyok.

Viszont teremben edzek, főleg erőemelő elvek szerint, de a konvencionális big3-t nem végzem, +70kg-al húzódzkodom, tolódzkodom.

Vegánként kajálok, kb 3 éve, és így is eleget viszek be mindenből, te aki viszont eszik tojást, tejterméket, még a fundamentalista mindenevők szerint is be tudod vinni a roppant szükséges(nem) állati fehérjét, úgyhogy chillax.

Pénztárcabarátságról annyit, hogy mivel az állati kaják termelése igényli a legtöbb munkafolyamatot és időt, így mindíg drágább lesz, mint a növényi étrend.

2017. nov. 30. 11:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Megeszel 5-6 tojást egy negyed kiló túrót meg egy kis sajtot aztán már 100g fehérjénél vagy, ezen kívül ha tolsz minden nap egy adag fehérjét, meg hozzászámolod a növényit is, simán megvagy 180g fehérjénél.
2017. nov. 30. 12:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Rendben, hogy túró és tojás, de ezzel is sokkal több zsírt viszek be, mint kellene, valahol alapjában hízékonynak tartom magam hiszen vagy 35 évig kövér (100-120+ kiló voltam.. és em nagyon akarnám, hogy visszajöjjön..
2017. nov. 30. 12:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Próbáld ki a kendermaglisztet.

Amúgy meg a gabonákban és hüvelyesekben található szénhidráttól indokolatlan nagyon megijedni.

2017. nov. 30. 12:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Megköszönném, ha aa kérdésem második részéről, az izmok "emlékezőképességéről" is kapnék válaszokat :)
2017. nov. 30. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Izommemória a neve,létezik,hamarabb visszajön az erő és a tömeg.Persze nem 2 hét alatt.
2017. nov. 30. 17:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha túl magasnak találod így a zsírbeviteled, akkor kísérletezgess azzal, hogy a megemelt zsír mellett célodtól függően csökkented a szénhirdátot. Nem azt mondom, hogy fel kell rúgni a klasszik testépítés szabályait, ha nem akarod, de egy próbát megér.

Izommemória tényleg létező jelenség, emellett nyilván az is rengeteget számít, hogy van némi tapasztalatod az edzés és a táplálkozás terén, ezért nem futsz bele egy csomó olyan hibába, amiket a kezdők elkövetnek.

2017. nov. 30. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!