Hogyan alakítsak ki igazán vékony (törékeny), nőies alakot?
Sziasztok!
32 éves nő vagyok,163 cm, 67 kg,jelenleg egy 6-7 kg súlyfelesleg van rajtam, nincs gyermekem, nincs hormon problémám, nincs evészavarom, nincs semmi ami probléma lenne. Pénzem is lenne a megoldásra, ha tudnám mi az. Nyilván az esetemben nem csak annyi a teendő, hogy "menjél le futni az úgyis ingyen van".
A testem nem tipikus női testalkat, sajnos szüleimtől ezt örököltem. A vádlim, combom, karom izmos, ha edzek rá, ha nem, és mindig van egy kis pocakom, ami soha de soha az életben nem akar eltűnni, ilyen fajta vagyok. Egyszer részt vettem egy gyógytornász szakdolgozatához futós intervall edzésen hozzá core training és semmi más nem történt a testemmel hónapok alatt, minthogy megmérve a visceralis zsírtömegem csökkent, (ami tök jó köszönöm, hogy egészségesebb vagyok) , de 1 kilót nem fogytam külsőre, sehonnan, csak a comb körfogatom nagyobb lett a sok futástól. Igen, tehát a testemen jól fejlődnek az izmok, (sajnos). És ez jellemző minden más sportra is.
Nagyon sok sportot kipróbáltam, komolyan csináltam őket, tudom hogy kell helyesen csinálni a gyakorlatokat, emiatt viszont tökéletesen fejlődnek az adott izmaim. Semmi más nem történik, mint nőnek a körfogataim. Lehet, hogy 1-2 mm háj is lemegy, de hozzá képest sokkal szembetűnőbb, hogy izmosabb leszek mindig.
Egyszer lettem valóban vékonyabb, amikor egy gyógyszer elvette az étvágyamat hónapokra és szinte fél adagokat ettem, pontosan annyit, mint egy óvodás, ezt csak onnan tudom, hogy abban az időben óvodásokkal éltem pont és magam is megrémültem, nyilván ez nem egészséges.
A kérdéseim:
1. Mi az az életmód vagy életforma, amit követhetnék, hogy nőiesen vékony legyek? Hogy egyszerre zsírvesztés is legyen és izomtömeg vesztés is.
2. Meddig nem káros az izomvesztés és ezt hogy veszem észre? Melyik módszer nem káros?
3. Lehet, hogy az esetemben egy célzottan megtervezett diéta a megoldás, minimális sporttal?
Fura emberek közt mozogsz. Mégis ki hisz valaki háéjasnak egy nőt a melle miatt? :D Rengeteg vékony, nagy mellű nő van, azonkívül határozottan látszik, hogy valaki hájas, izmos vagy vékony. Nézz rá izmos lányokra, mégis ki nevezi őket daginak? No persze, ha izom és háj is van, az kicsit más, de akkor is jobban kell kinézned, mint főleg hájjal (s akkor szálkásítsd le és annyi).
Nem balett meg efféle kell a kevés izomhoz, az edzés teljes hiánya is leépíti (nyilván sokkal jobban, mint az órákig tartó teljes testes edzések), de ezt már írtam.
S ha nincs törékeny testalkatod genetikailag, akkor sosem leszel az, bár ennek én inkább örülnék. Jónak tűnik a genetikád a leírás alapján. Könnyen izmosodsz, nagy mell, sokan örülnének neki, ezt sem először írom. Persze van, hogy mást akarunk, mint ami van.
Az a baj,szerintem ott nem 6-7kg felesleg van,de nem baj.
Genetikailag egy nő nem lesz 160cm-hez 60kg full szálkásan:D
Kivéve,ha nem profi testépítő vagy és egy évtizede tolod keményen a cuccot.
Nos, ha 163 cm vagy, és 67 kg, akkor ott nem 6-7 kg-t kellene leadni, hanem legalább 15-öt. :D
Ahogyan már az előttem lévők is leírták, képtelenség, hogy úgy legyen, ahogyan te azt állítod. Olyan sincs, hogy izmot növelsz miközben elhízott vagy..
Én azt javaslom, hogy legyél kitartó, és kezdj el futkorászni, az mindig és mindenkinek segít.. :D Zsírégető videókra állj rá, mehet mellette minimális erősítő is. Ha hetente elmész futni 3x 4x, emellett 3x zsírt égetsz, 1x erősítessz, és mindezt hónapokig csinálod, akkor meglehet a szexi női test. Ha nem, akkor maradsz duciként. Ha nincs kitartás, holott főleg ennyi kell, nem pénz, akkor nincs semmi. :)
Ezenkívül kerüld a cukrot, a fehér lisztet, és az olajat.
Hahó!!! :) Bocsi srácok! Azt hiszen néhányan itt félreértették a problémám. Nem vagyok hülye, ha azt mondom 7 kg felesleg, akkor az annyi. A kérdésem pontosan arra vonatkozik, hogy ezt a kis súlyfelesleget milyen módszerrel lehet leadni úgy, hogy a végeredmény ne izmos test legyen, hanem csak vékonyka? Tekintve hogy hatékonyan és pontosan csinálok minden gyakorlatot majd, egy mozgatható testtel, szóval nem 100 kilós vagyok, tehát nyilván ismerve hogy könnyen izmosodok, nyilván szembetűnőbben inkább izmosodni fogok, mint hájból fogyni. Vagy legalábbis ami háj lemegy, az visszajön izom körfogatban.
Tehát a kérdésem nem az, hogy jelenleg 7 kiló felesleggel miért néznek néhányan ducinak, mert nem ez érdekel, hanem hogy ha leadom a 7 kilót, akkorra szeretném azt, hogy vékony legyek. szimplán vékony.
Mint mondtam nem fogok futni, mert ki van próbálva, számomra nincs haszna. Egyébként ilyen nagy mellekkel nem is tudok futni.
Ha pontosítani akarok, talán az a problémám, hogy minden mozgáshoz a szükség van a lábamra és tapasztalat szerint soha nem akar lemenni az az utolsó pár kiló hája felsőtestemről, miközben már olyan vastag izmos a combom és a vádlim, hogy akárhogyis nézem, nem esztétikus egy miniszoknya, rövidnadrág, magas sarkú cipő.
Szóval már félek belekezdeni bármi sportba is.
Na mindegy, tehát még egyszer, nem az volt a kérdés, hogy jelenleg mit gondoltok a testemről, vagy hány kiló felesleg lehet rajtam, hanem egy szimplán vékonyító módszerre lennék kíváncsi, minimális izom körfogat növekedéssel.
Köszi :)
A pénzt pedig azért írtam, mert feltételezem az esetemben nagyrészt a speciális étrenden fog múlni az egész,pontosan tudom, hogy nem szabad cukrot és lisztet enni, de akkor ezzel pont kilőttük a legolcsóbb élelmiszereket, ami amúgy minden kaja alapja lenne.
Úgyhogy ezen kívül szerintem amit ehetek, fél-1 éves diétát nézve, igen drága minden nap friss zöldségeket, gyümölcsöket, húst, táplálékkiegészítőt, vitamint, hidegen sajtolt bio olajak salátára, dió, mandula, kesu rágcsálnivalónak néha, xilit vagy eritrit hogy ne haljak meg, aztán diétában ehető halak szintén drága.
Gyümölcsből ami jöhet azok szintén drágák, tehát ribizli, ananász, citrom, áfonya, eper, szeder, és csak a zöld alma a legolcsóbb. A többi gyümölcs számomra nem jöhet szóba diétában.
Zöldségek közül igen íztelen a legtöbb akár piacon, akár boltban, tehát a bio-hoz kell hozzányúlni, hogy íze is legyen majd az ételnek. Az meg drága.
A sport, ha személyi edzőt fogadok, akivel egyszer s mindenkorra kiderítjük mi válik be, és tudom alkalmazni az életem folyamán, fél-1 éves időszakot nézve szintén drága.
Nem magához a sportoláshoz kell pénz, hanem ez az egész körítés, amivel együtt jár egy ilyen terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!