Mi kell az izomnak a növekedéshez?
Magasabb ismétlés szám, több sorozat, nagyobb volumen, heti több edzés.... stbb..? Mégis mi kell neki a növekedéshez.
Ilyet ne írjatok, hogy nagy súly, kis ismétlés szám. Mert elég sok embert láttam pl. youtubon, hatalmas súlyokkal dolgozni, versenyt nyerni, de a gyerek max 60kg, nem is látszik rajta, hogy edz, pedig még is megnyeri az erőemelő versenyt.
Értem. 8 fölé nem akartam menni ismétlésben. Max néha kiegészítő gyakorlatoknál 10 ismétlés, de az is ritka.
Igazából azt nem értem, ha nagy súllyal kell edzeni, akkor a súlyemelők miért nem izmosak. Elég nagy súlyokkal dolgoznak, mégis láttam olyat, hogy 60kg volt, semmi izommal, de mégis megnyerte a versenyt, mert olyan erős volt.
A súlyemelők nem izmosak? :D LOL
Nézd meg az elit súlyemelőket, olyan lábuk van, hogy néhány amatőr testépítő elbújhat mellettük.
Amit te feszegetsz az összetett. Most ha valaki 60 kilós, az feltételezem eleve kis termetű, eleve soha nem lesz nagy, még ha kicsit badisabban is edzene. Vannak ilyen emberek, ez már struktúra kérdése is. Másrészt ha egy erőemelő nagyon specifikusan maxerőre megy, akkor elképzelhető, hogy nagyon nagy intenzitással edz (tehát az 1RM-hez közel), de így lehetetlen akkora volumennel edzeni, mint egy alapozásnál, ahol kisebbek a súlyok, de nagyobb a volumen, tehát az összmunkamennyiség nagyobb. Ilyen esetben nyilván fog erősődni, de az izomtömeg nem nő, csak idegrendszeri adaptáció történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!