Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Cigizés és edzés?

Cigizés és edzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy:

Szeretek edzeni, és edzek is (icf- de itt ez nem lényeg)

és egy haverommal amikor megyünk pl buszra elszívnánk 1-1 szál cigit- ez napi 1- az mennyiben hátráltat az edzésben?

Tudom, nem egészséges, de csak napi 1, és az sem menőzésből.

18/F

2017. szept. 14. 20:52
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
26%
Ha te kevesebbet akarsz élni...
2017. szept. 14. 21:02
 2/27 A kérdező kommentje:

Ez is smberfüggő.

Ismerősöm öreg volt, 80+ éves, és 16 éves kora óta cigizett.

És rokonom fiatalon ment el pedig ő soha

2017. szept. 14. 21:29
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Napi egy szál sajnos már nem kevés :-( Igen, hátráltat, mert a füstben levő szénmonoxid pusztítja a vörösvérsejtjeidet, amiknek a növeléséért kemény munkát végeztél az edzésen. A tüdőkapacitást is csökkenti, ami szintén nem fog jól jönni.

80 éves korig élő dohányos: Mindenki ezzel nyugtatja magát, nem akarja érteni, hogy mit jelent a valószínűség meg a korreláció. Persze, élhetsz 110 évet is gyárkéményként, csak sokkal kisebb eséllyel. Nyilván te leszel az, akinek bejön, nyugodtan áltasd magad.

2017. szept. 14. 21:41
 4/27 anonim ***** válasza:
Hobbiszinten mindegy, de hátráltatni fogja a teljesítményedet, mint a legtöbb ehhez hasonló sportban. Voltak olyan ismerőseim akik a kettőt együtt csinálták, nem néztek ki rosszul, de szerintem a kondit az egészségmegőrzés szempontjából a legérdemesebb elkezdeni, ezért nem értem azokat, akik mellette kokszolnak, cigiznek, drogoznak, alkoholizálnak vagy mit tudom én. De jobb, mint ha csak az utóbbit csinálnák, de akkor is valahogy furcsállom ezt a kettősséget :D.
2017. szept. 14. 22:35
 5/27 anonim ***** válasza:

Én 6 éve foglakozom hobby szinten testepitessel és emlett 11 éve aktívan is dohányzom. Napi másfél dobozzal szívok!

Rontja a teljesítményt, de csak olyan szinten, hogy az elején hamarabb fulladsz ki, egy intenzívebb edzes után mint aki egyébként nem cigizik.

De hozzá lehet szokni, ehhez is ugyanúgy és ha idő közben leraknád, többet és jobban, gyorsabban fogsz tudni edzeni mint egyébként egy olyan aki sosem gyújtott rá.

Bár neked ezt hibába mondom, mert egy szál cigi az semmi. De ha egy aktív dohányos már az első nap reggel, nem gyújt rá, akkor azt fogja tapasztalni, hogy már-már szinte szuper erősnek érzi magát és 110%-al jobban teljesít!

Egy biztos, az izom építést nem befolyásolja. Aki emiatt nem tud vagy nem elég "gyorsan" szed fel magára izom tömeget az ne a cigiben keresse a hibát, hanem a gentekiájaba.

Rákot meg gyakorlatilag már bármitől lehet kapni. Még az anabolikus tesztoszteron "kiegészítőktől" is.

2017. szept. 15. 00:18
 6/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Alkoholt nagyon ritkán fogyasztok (és akkor sem vagyok részeg) pl szülinapokkor, koncerteken

2017. szept. 15. 07:03
 7/27 anonim ***** válasza:
Napi 1 szál, de nem menőzésből? Akkor miből, világfájfalomból? Vagy mert olyan iszonyat kemény függő vagy azzal az egy szállal? Majd felnősz kisgyerek.
2017. szept. 15. 07:33
 8/27 anonim válasza:
1 szál cigi érszűkítő hatása 8 órán át tart... GOndolj bele, a sport során amikor nő a pulzus, emelkedik a vérnyomás, az ereknek tágulniuk kell, hogy a megnövekedett teljesítményhez szükséges vért, oxigént szállítani tudják. Ha te cigizel, még akár 1 szállal szívsz is el, ezt a hatásfokot rontod le, tehát a teljesítményedet rontot. Persze hozzá lehet szokni, mert a különbséget idővel már nem érzékeled, 18 évesen mikor a csúcson van a tesztoszteron termelésed nem lesz feltünő. A tüdőben lerakódó kátrányról nem is beszélve, a városban így is elég szennyeződést lélegzünk be.
2017. szept. 15. 08:43
 9/27 anonim ***** válasza:
Az az 1 szál az nem marad meg örökké. Hamarosan el fogsz indulni valamelyik irányba. Vagy 0 szál lesz naponta vagy 2, 3,4... De napi 1 szál nem fog megmaradni. Nem tudom megmondani melyik irányba fogsz elindulni, de el fogsz.
2017. szept. 15. 11:34
 10/27 A kérdező kommentje:

"Napi 1 szál, de nem menőzésből? Akkor miből, világfájfalomból? Vagy mert olyan iszonyat kemény függő vagy azzal az egy szállal? Majd felnősz kisgyerek."

Nem értem mit kell kiakadni?Én pont lefosom, ki mit csinál, meg, hogy 12 évesen "menő" cigizni.

Egy nehéz gimis nap után, 7-8-9 óra fakultációval, 2-3 idegennyelvvel nagy nyomás tud ám lenni. De nem is azért cigiznek sokan, arra ott az edzés

2017. szept. 15. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!