Olvastam,hogy szálkásításnál fordított periodizációt érdemes csinálni.Tehát nem a súlyt növeljük,hanem az ismétlésszámot.6-os ismétlésszámú sorozatokkal érdemes kezdeni és ezt 8-as,majd 12-es ismétlésszámra növelni.De ez hogy nézzen ki pontosan?Fogjak egy súlyt és abba próbáljam feljebbtornászni az ismétlésszámot?Vagy ahogy növekedik az ismétlésszám,csökkentsem a súlyt?
Ha nekem pl.145 az 5RM-em guggolásban,akkor mekkora súllyal kezdjem?Ugye kell egy deload és akkor mekkora súllyal menjenek a 6 ismétlések?
Nincs szalkasito edzés. Baromság a kis súlyos edzés, nem attól leszel szálkás. Akkor vesztesz több izmot ha elkezdesz kis sulyokkal bohockodni, naturalban. Szalkasitaskor is tartani kell a nagy súlyos edzéseket, max a sorozatból veszel vissza ha nem tudsz úgy regeneralodni. Az étrend lesz más és esteleg mehet több kardio. Ennyi. De a sulyzos edzés nem változik.
2017. szept. 9. 04:08
2/9 A kérdező kommentje:
De szálkásításnál hiába akarok nagy súllyal edzeni,nincs hozzá erőm.Meg ha elkezdek deloadolni,nem fogok tudni hetente növelni a súlyon
2017. szept. 9. 09:04
3/9 Cortez70 válasza:
Kicsit gyengülhetsz, de nem kell felmenni 10 feletti ismetlesszamra.
Kis deficitben kell fogyni és akkor több erő marad.
Szerintem ha nem már nem vagy kezdő, akkor az is jó szálkásításnál, ha meg sikerül tartani a használt súlyt.
Nem kell mindenáron növelni a súlyt, mert ha nem vagy kezdő, akkor úgy sem fog sikerülni szálkásításnál, sőt lehet, hogy gyengülni is fogsz. Szóval csak próbáld megtartani a használt súlyokat a diéta végéig
2017. szept. 9. 11:03
6/9 A kérdező kommentje:
Egyszer szálkásítottam,próbáltam megtartani a súlyt,de a végére 30 kilót esett vissza a guggolásom.
Amúgy ezt a fordított periodizációt,amit a leírásban leírtam,egy súlyemelésről és erőemelésről szóló könyvben olvastam,szóval nem gondolom,hogy hülyeség
2017. szept. 9. 15:09
7/9 Cortez70 válasza:
Annyit nem szabadna gyengülni, ha jó az étrend is.
2017. szept. 9. 15:15
8/9 A kérdező kommentje:
Akkor ne csináljam ezt a fordított periodizációt?
2017. szept. 9. 15:50
9/9 Cortez70 válasza:
Kalória mínuszban ugyanabba a sulyba amibe csak 6-ot tudtál nyomni nem fogsz 10-et nyomni, mivel nem fogsz tudni így erősödni. Csak jóval kisebb súllyal fog ez menni. Én meg nem ajánlom azt, hogy sokat vegyél vissza a sulybol, mert mint írtam ezzel veszthetsz izmot is. Szerintem maradj a nagy súlyos edzésnél, én továbbra is ezt tudom tanácsolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!