Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hatasos lehet eleinte napi...

Hatasos lehet eleinte napi fel ora edzes amiben van has comb vall egyben? Most kezdtem ket hete figyelek a taplalkozasomra es hizok is azota miota igy eszek

Figyelt kérdés
Napi kb 150gramm feherjet eszek tojasbol csirkebol turobol taplalekkiegeszitobol fedetem. Izmosodni szeretnek de kicsit megijeszt hogy 52kilorol lassan 55lettem ennyi ido alatt. Ez normalis? Mit kene tennem hogy ne sok zsir jojjon fel es latszodjon rajtam az izom?

2017. júl. 28. 10:45
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy lany vagyok 176/54
2017. júl. 28. 10:47
 2/9 Cortez70 ***** válasza:
Neked elég napi 100-110g fehérje, többek nem érsz el jobb eredményt csak dragabbat WC-zel és a vesedet terheled. A legjobb az lenne ha heti 3 napos teljes testes edzés menne, minden izomcsoportra minden edzésen 1-1 alapgyakorlattal.
2017. júl. 28. 10:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Jaj! 150 gramm fehérje??? Vedd vissza kb. 100-ra! Ami az edzés részét illeti, az izomnak nagy terhelés kell a növekedéshez. A nagy terhelés konkrétan azt jelenti, hogy az adott gyakorlatból egyhuzamban legfeljebb 12 ismétlést tudsz megcsinálni. Ha több sikerül, a következő edzésen kissé növelni kell a terhelést. Edzés után legalább 48 óra pihenésre van szüksége az izomnak, valójában ekkor nő. Tehát egymást követő napokon ne dolgoztasd ugyanazt az izmot. Ha minden tökéletes, a növekedés akkor sem megy egyik napról a másikra, különösen nők esetében. Néhány hónap múlva azért már látható változásnak kell lennie.
2017. júl. 28. 10:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy napra maximum ket izomcsoportot tegyek es tartsak pihenonapot is? Hasravan valami gyakorlatot ami eleg megterhelo?mert ilyen haspres meg labemeles nem jelent problemat tobb szaz se de a karom meg a combom nagyon gyenge . valahol elkell kezdeni:)
2017. júl. 28. 11:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Miota elkezdtem rengeteg feherjet ezsek de az arcom picit megdagadt . akkor lehet hogy ettol? Tehat akkor max 110gramm
2017. júl. 28. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Mont a kolléga mondta, ha kezdő vagy, heti 3 teljes testes edzés a javasolt. A másik lehetőség a két részre osztott, aminek egyik lehetésges megvalósítása:

H: alsó test

K: felső test

Sze: pihenő

Cs: alsó

P: felső

Szo: pihenő

V: pihenő

Hasra kipróbálhatod a ferdepadot, úgy nehezebb. Kipróbálhatod függeszkedésből a nyújtott lábas láb- és csípőemelést. A lábfejed a fejed fölé emeld. Ha ebből is megcsinálsz százat egyhuzamban, akkor nem kell tovább edzened hasra. :-)

2017. júl. 28. 11:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszaitokat🤗 mennyi szenhidratot es zsirt vigyek be ezek melle? A kaloria mennyire szamit?
2017. júl. 28. 11:14
 8/9 Cortez70 ***** válasza:
Zsír neked 50-60g naponta. Ch-t előre nem tudni, mivel mindenkinek más az anyagcsereje. Van akinek elég 3-4g x ttkg ch is, hogy kalória pluszban legyen és van akinek kell 6-7g x ttkg is. Lányoknál általában a 3-4g x ttkg az elegendő. Számít a kalória, mert kis pluszban kell lenned. Nagyobb kalória plusszal több zsír jön.
2017. júl. 28. 11:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A kalória nagyon számít. Ha megvan ebből le kell vonni a fehérjében bevitt kalóriát. A maradékon osztozik a szénhidrát és a zsír. Itt nem olyan fontos a pontos arány, de azért a szénhidrátból bevitt kalória legyen a több.

.

Írok egy példát. Tegyük fel, hogy tömegeléshez napi 2200 kalóriára van szükséged. 100 gramm fehérjét eszel, ami 400 kcal, tehát marad 1800. Beviszel 45 gramm zsírt, ami szintén 400 kcal, tehát marad még 1400 kcal. Ezt szénhidrátban fogod bevinni, az érték 350 gramm. Az értékeket nagyjából hozzád igazítottam, de nem feltétlenül optimálisak a számodra.

2017. júl. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!