Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kondi mellé milyen küzdősporto...

Kondi mellé milyen küzdősportot lenne érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés

2017. jún. 8. 21:40
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Versenyzek erőemelésben.Akkor boksz/kickbox menjen,ha nem akarok lesérülni?Vagy éppen ezért érdemes lenne valami testharcot tanulni?És akkor milyen küzdősport van,amibe a fizikai erőt kell kihasználni?Nem vagyok 120 kg,soha nem is leszek annyi..Az ugrabugra meg nagyon jól jönne kardióként.

Mindenkétt küzdősport kell.A harcművészet meg ezek a formagyakorlatok hidegen hagynak.

2017. jún. 12. 14:50
 22/24 anonim ***** válasza:

Én mma-t vagy k1-et ajánlok

Ott mozogsz rendesen,rugsz is stb

Boxban csak ütsz

2017. jún. 12. 21:22
 23/24 anonim válasza:
Szerintem ha csak hobbi szinten, és nem önvédelmi szinten használnád, akkor a thai box-ot kezd el. Ütsz, rúgsz, és még gondolkodnod is kell. Ezen kívűl nyújtja az izmokat a bemelegítésnél, ami azt jelenti hogy magasabbra rugsz később. Én még csak ezt próbaltam ki, és ennél is maradtam! 😉
2017. jún. 12. 22:45
 24/24 Orfeus ***** válasza:

Nem tudom ki ez a lepontozgató matyi, de gondolom fájt neki az igazság. Full contactban bunyóztam pár évig, 2 meccsem volt k1 szabályrendszerben is. Amivel gazdagabb lettem az évek alatt 2 koponya törés, comb részleges szakadás, kislábujjam milliószor eltört (elég szerencsétlen úgy látszik), egyszer borda repedés, fél év múlva törés, repedt csukló.

Persze ez sok évre elosztva, és a nagyrésze versenyen, pedig elég jó voltam benne egyébként, tehát azt sem lehet mondani hogy lement versenyre 0 tudással.

Ha önvédelemről van szó, akkor sem a stílus, hanem az egyén, tehát a harcos fog tudni reagálni. Nem a kick box fog ütni helyetted, nem a K1 vagy MMA. Edzésen lehetsz te akármilyen ügyes gyerek, az senkit nem fog érdekelni.

Én a mai napig egy kicsit bánom hogy nem boxoltam, mert iszonyat amilyen gyorsan tudnak fejlődni, és milyen szintre el lehet jutni. Kardió az jó sok van, az tuti tetszene. Továbbá utcára bárki bármit mond, a box alap a legjobb. Akármilyen bunyót nézel akár egy szórakozó helyen, akár ha csak youtube videót nézel, az esetek 90%-ában eldől a bunyó kimenetele állóharcban.

Az mma-t ilyen téren azért nem csipázom, mert nekem ne az legyen a célom hogy földhözvágjam aztán szétüssem az arcát, mert ha 2-en vannak nem fogok lemenni a földre hogy a másik megrugdosson, hanem állva kell elintézni. Arra pedig a gyors erős kezek képesek leggyorsabban.

Erre egy példa, egyik spanom részegen szeret izmozni, aztán kapott egy pofont. Sima mezei könnyű súlyú srác zúzta le 1 ütéssel, akkor ő kb 80-85 kiló volt, a srác meg mondanom se kell... Az arca hónapokig kék-sárga volt, szilánkosra tört az arccsontja. Jó, részeg volt és így könnyű jól megütni úgymond, de azért én is meglepődtem... Mert ha ilyen kis súllyal így lezúzta, hogy elájult, szétcsapta az arcát, akkor mit tudott volna tenni 80-85 kilósan?

Az mma realisztikus, valóságos utcai harc úgymond, kevés a szabály, de ha boxal nem véded meg magad, akkor mma-val sem fogod.

2017. jún. 18. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!