Kondi mellé milyen küzdősportot lenne érdemes elkezdeni?
Én ismerősöm nincs múltja más küzdősportbol
Megis ő a legjobb az országban
Nyilván külföldön a nagy országokban mennek az más
De ő nem hobbi szinten űzi
Egyébként a neve Gábor Boráros
Gábor Boráros tényleg jó, láttam már videóját.
Egyébként klub és klub között is sok különbség van.
Nem hülyeség, amit CHRILLEX mond viszont, MMA-hoz nem árt, ha már van valami alap. Ettől függetlenül egy színvonalasan helyen lehet, hogy megtanulsz mindent.
attól függ,hogy melyik sportág az elsődleges neked.
ha a kondizás van az első helyen,akkor az ökölvívás esetleg a kickbox lenne jó mellé,mert ezeken nem tudsz beszedni olyan sérülést ami hátráltatná a súlyzós edést.
Erőemelésben akarok versenyezni.A küzdősport egyenlőre "hobbi" lenne.
Akkor érdemes e elmennem talasztalat nélkül MMA-zni?Vagy ha elmennék pl.thai boxolni,akkor jobb bunyós lennék?
A bokszban és a kickboxban talán nincsenek sérülések?Kickbox edzés nincsen.Vagyis van,de az nem tiszta kickbox,az inkább valami k1 szerűség,az is jó lenne?
A K1 az MMA-hoz hasonlóan egy szabályrendszer, nem egy különálló, autonóm harcművészet. Ha a városodban lévő K1 és MMA névre keresztelt edzések megfelelő színvonalúnak tűnnek számodra, minden tréning tartalmaz minőségi sparringet, kemény erősítést és intenzív kardió-fejlesztést, akkor iratkozz be, hisz nagyon nagy problémák valószínűleg nem érhetnek.
Ha viszont úgy látod, hogy ezek az edzések nem hozzák a kívánt nívót, akkor inkább válassz azok közül a stílusok közül, amiket már a második kommentben említettem. Ezek a rendszerek egész biztosan valódi küzdelmi tudással fognak felruházni és "jó bunyóssá" tesznek!
#CHRILLEX
K1/Kickbox/Thai box néven reklámozzák magukat.A kickbox és a thai box egy helyen és időben van,ugyan az az ember tartja.
Jó lenne,ha tudnék földreviteleket is csinálni.Szóval jó lenne az MMA.De azért örülnék annak,ha valami egyedi stílusom lenne,nem csak egy keverék katyvaszt tanulnék.
Molnár Benjamint ismeritek?Úgy tudom,ő az edző az MMA-n
Zalaegerszegi vagy? Csak mert én tudom ki Molnár Benjámin. Ő egy kiváló földharcos és az ütéstechnikája is professzionális, egyszóval tehetséges küzdősportoló, de nem tudom milyen edző. Minden esély megvan rá, hogy magas minőségű tréningeket tart, de ezt tényleg csak akkor tudod meg, hogy ha lemész az egyik edzésére és az előző kommentekben említett kritériumok alapján megvizsgáld a tematikát. Ha a kritériumnak megfelel a tréning, akkor iratkozz be, ha nem, akkor pedig keress más egyesületet. Ha mindenáron az a célod, hogy egy komplex állóharci tudásra tegyél szert és emellett el akarod sajátítani a helyes dobástechnikát és grapplingtechnikát is, akkor a következő párosítást ajánlom számodra: thai box + judo.
#CHRILLEX
olyan sérülések nincsenek,amik miatt ki kellene hagynod súlyzós edzést,mert ezekben nem rúgnak lábra.
az elrepedt fül a monokli,vagy a félre ütött állkapocs meg legfeljebb az evésben okoz nehézséget pár napig az edzésben nem.
míg tájboxon k1en,vagy a többiben időnként szét fogják rúgni a combod,a térdhajlatot,alkarod,bordáidat,vagy te rúgsz könyökbe,térdbe.
felvizesedett nem hajló térdel,lesérült lábbal meg azon a héten nem lesz guggolás,felhúzás.
de ha nem versenyzel rendszeresen,akkor 1-2 két kihagyás időnként nem akkora para.
Igazából ez most olyan kérdés amire sokféle választ lehet adni.
9-es azért kicsit röviden felvázolta némileg helytelenül Bruce Lee életét. Az ilyet nem szeretem amikor hülyeségeket írnak.
A kérdés az, hogy küzdősportot vagy harcművészetet szeretnél csinálni, és miért?
Az első legyen a harcművészet.
Ha azért akarsz eljárni edzésre hogy le tudj nyújtani rendesen, kellemesen elfáradj, ugrabugrálj, tanulj pár technikát akkor igazából bármelyik jöhet. WT-ben is van nagyon sok nyújták, sok páros gyakorlat, akár csak a karate ágazatokban. Így ha nem szétüttetni akarod a fejed hanem valami lazábbat akor mindegy mit választasz.
Ha megvédeni akarod magad, akkor is van harcművészet ami azért nem rossz. Kyokushin karate, kempo, a kung fu ágazatok főleg itthon nagyon rosszak, van pár bika edző aki természetes módon leverne mindenkit, de ugye még mindig garázsban tartanak edzést, nem véletlen...
A harcművészeteknek megvan a fílingje, azért szeretik sokan, nem azért amit sokan írnak.. Én sem azért csináltam anno sok sok évig mert akkor én vadállat leszek. Arra tényleg egy MMA vagy K1 szabályrendszer van, ami tényleg arra edz hogy harcolj. Bár hozzá kell tennem soha nem vertek meg utcán, pedig elég sok balhém volt fiatalon. Nekem a fíling tetszett, ennyi.
Ha küzdősport, akkor is ugye a 2 irány marad.
Lehet az hogy keresel valami lájti klubbot ahol boxolgatsz, jól megmozgatnak, megtanulsz ütni, nyújtasz, szépen ég a zsír stb. Vagy keresel valami komolyabbat, ami k1 és/vagy mma szabályrendszerben oktat.
Nekem azért vannak fenntartásaim az utóbbival szemben, mert sokkal sérülés veszélyesebb az edzés. Főleg ha nem volt alapod. Az én példámból kiindulva, amikor egyetemre jártam pesten elmentem egy klubba ahol MMA volt. Nem akarok hülyeséget mondani, elefeljtettem a klubb nevét. A lényeg az hogy kb 2-3 hónapot jártam. De igazából a melegítés, kis technika után mindig jött a bunyó. Most ha 0-ról indultam volna, akkor valószínűleg nem bírtam volna a strapát, mert jócskán volt földharc, combos, stb amit azért szokni kell. Amíg ott voltam kb 10 ember jött, és ment is. Mindegyiknek a gondja az volt, hogy rögtön a mély vízbe dobták, aminek semmi értelme nem volt.
Persze ez a klubbot mutatta be, bizos nem átlagos. De a K1-et, és az MMA-t tanulni nem lehet. Ez szabályrendszer, és megtanulhatod a gogoplatát, orrbavágni valakit, akármi, de az nagyon sok idő ha nincs alapod. És ha rossz a klubb, nem figyelnek rád eléggé, akkor komolyabb sérülésed is lehet.
Én anno kicsi voltam amikor Bruce Lee miatt kezdtem el a wt-t. Onnan egy térdficammal lettem gazdagabb, ami mostmár végig kísér. Csak azért mert az srác nem bírt magával. Ekkor voltam 14 éves. Pedig előtte szóltam hogy gond lesz ha nem áll le... (Cigánygyerek, félmesztelenül jött be, szuszogva mint egy idegbeteg, bicóskesztyűbe..)
Szóval volt baj rendesen.
Ha találsz egy korrekt klubbot akkor elképzelhető hogy megtanítanak sokmindenre. De én azt mondom kicsit specifikusabbal érdemes indulni. Ha a földön érzed otthon magad, szeretsz izmozni akkor Judo, BJJ meg ilyenek. Ha inkább ütős, rúgós vagy akkor thai box, box, savate stb mondjuk tapasztalataim alapján a kyokushin karate is jó alap lehet ha szorgalmasan tanulsz (Andy Hug).
Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!