Aránylag rövid végtagokkal milyen küzdősportot érdemes elkezdeni?
30 éves múltam, és úgy döntöttem ideje valami önvédelmet is tanulni. Sport előletem van ugyan, csak hát nem az a túlzott harc jellemzi :D
Atlétika és kosárlabda (NB2-ig sikerütl elverekedni magam, de ott azért durván kiütköztek a genetikai különbségek) Aránylag zömök alkatom van, a végtagjaim rövidebbek.
Rövid forumozás után:
-Bírkózás, Judo, Ju Jitsu amelyek jó választásnak tünnek
-Ugye a fő hangsúly a használhatóságon van, tehát még képbe jött a box is, mivel viszonylag gyorsan lehet benne fejlődni, mondjuk egy Aikidohoz képest (ami valljuk be 10 év gyakorlás után sem biztos hogy alkalmazható utcán, persze egyénfüggő) De itt is a rövid karok...
Csak Aikidoban mire odáig jutok hogy az alap dolgokat betanuljam (úgy hogy használható legyen éles helyzetben) vagy 5-6 év biztos... (mondjuk egy egyszerűbb kotegaeshi még menne is, de tele van Magic technikákkal ami széép szép.. csak mire jó?)
míg a boxban erőre, állóképességre, gyorsaságra jobban felkészítenek, már csak azért is mert ott van tényleges harc egymás ellen, míg Aikidoban inkább csak aszisztál a társ De mint mondtam egyénfüggő.
A kérdés hogy ez van-e Ju Jitsuban is?
Csajoknak nem feltétlen rövidebb a karjuk, barátnőmé pl kifejezetten hosszú. De ha így is lenne, akkor is egymásssal versenyeznek, tehát ellenük is ugyanolyan rövid végtagú lányok mennek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!