Mennyi az optimális ismétlésszám sorozantonként?
Figyelt kérdés
Nagyon sok félét hallok és olvasok a neten egyszerű emberektől, illetve testépítőktől is.
Most végeztem a kezdő átmozgató edzésemmel és szeretnék átállni osztottra. Eddig kis és közepes súllyal edzettem 8-10 ismétléssel sorozatonként, ugyanis ennyit írt elő az edzésterv és aszerint haladtam.
Ha nagy súllyal edzenék kevés ismétléssel (6-8, nagyon maximum 9), akkor jól csinálnám?
2017. máj. 31. 07:58
1/5 anonim válasza:
Fogyni szeretnél vagy tömeget növelni? Ha fogyni, akkor inkább a magas ismétlések(legalább 15-20) kisebb súlyokkal, ha tömegelni akkor kevés ismétlést(4-6) nagy súlyokkal, és lehetőleg alapgyakorlatokkal.
2/5 A kérdező kommentje:
Ja igen, izomtömeget szeretnék növelni :D
2017. máj. 31. 08:12
3/5 Cortez70 válasza:
Mindig nagy suly kell, amibe 5-8 megy. Az első nem ért hozza, baromságot ír. Nem attól szalkasodsz ha kis súllyal bohockodsz. Az étrend módosul és több kardio megy szalkasitasnal, de a nagy suly az marad.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Akkor megcélzom az 5-8 közötti ismétléseket és ha már könnyen megy, akkor növelem a súlyt :)
2017. máj. 31. 08:39
5/5 Cortez70 válasza:
Ha menne 8-nal több, akkor emelni kell. Naturalban úgy izmosodsz ha erosodsz is. Koxal lehet pumpalgatni kisebb súllyal is akkor is van izmosodas, de egy naturalnak nagy súllyal kell edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!