Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi az optimális ismétléssz...

Mennyi az optimális ismétlésszám sorozantonként?

Figyelt kérdés

Nagyon sok félét hallok és olvasok a neten egyszerű emberektől, illetve testépítőktől is.

Most végeztem a kezdő átmozgató edzésemmel és szeretnék átállni osztottra. Eddig kis és közepes súllyal edzettem 8-10 ismétléssel sorozatonként, ugyanis ennyit írt elő az edzésterv és aszerint haladtam.

Ha nagy súllyal edzenék kevés ismétléssel (6-8, nagyon maximum 9), akkor jól csinálnám?

2017. máj. 31. 07:58
 1/5 anonim válasza:
0%
Fogyni szeretnél vagy tömeget növelni? Ha fogyni, akkor inkább a magas ismétlések(legalább 15-20) kisebb súlyokkal, ha tömegelni akkor kevés ismétlést(4-6) nagy súlyokkal, és lehetőleg alapgyakorlatokkal.
2017. máj. 31. 08:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja igen, izomtömeget szeretnék növelni :D
2017. máj. 31. 08:12
 3/5 Cortez70 ***** válasza:
100%
Mindig nagy suly kell, amibe 5-8 megy. Az első nem ért hozza, baromságot ír. Nem attól szalkasodsz ha kis súllyal bohockodsz. Az étrend módosul és több kardio megy szalkasitasnal, de a nagy suly az marad.
2017. máj. 31. 08:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Akkor megcélzom az 5-8 közötti ismétléseket és ha már könnyen megy, akkor növelem a súlyt :)
2017. máj. 31. 08:39
 5/5 Cortez70 ***** válasza:
100%
Ha menne 8-nal több, akkor emelni kell. Naturalban úgy izmosodsz ha erosodsz is. Koxal lehet pumpalgatni kisebb súllyal is akkor is van izmosodas, de egy naturalnak nagy súllyal kell edzeni.
2017. máj. 31. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!