Az igaz, hogy konditermi edzéssel csak felfújt izmokat lehet csinálni, amik nem funkcionálisak?
4 éve voltam hobbigyúrós és én is baromságnak tartottam a funkcionális edzés szót, csak aztán kijöttem New Yorkba, és ami melót bátyám szerzett nekem azt utáltam mint a szart, mert az árnyékában kellett léteznem... így aztán elmentem költöztető céghez... ez a legkeményebb meló, sokszor van olyan, hogy pl 200kgos ebédlőasztalt kell feljuttatnunk a 40.re úgy, hogy az nem fér be a liftbe... hiába vagyok erős, egyszerűen nem bírta a derekam... ott ajánlgatta nekem az egyik spanyol srác, hogy menjek el vele funkcionális edzeni... és itt jön meg az értelme a 100fekvőtámasznak, meg az unásig húzódzkodásnak... mert ha sokáig kell tartanod magadat, ahhoz bizony brutális izom állóképesség kell...
átlag gyúrós szemében meg állóképesség = kardió...
hát nem, nem csak a szívednek kell állóképesség...
hiába tud valaki felhúzni 300-at, ha egy 50kg os dobozt nem tud cipelni 200métert... mivel annak, hogy felemelsz 300at, azon kívül, hogy az tök király, semmi funkciója nincs...
persze csak azt lehet
végülis véletlenül edz konditeremben majd az összes elit olimpikon, a bringásoktól kezdve az úszokon át a tornászokig ugye?
ülj le egyes fiam!
100fekvőtámasznak, meg az unásig húzódzkodásnak... mert ha sokáig kell tartanod magadat, ahhoz bizony brutális izom állóképesség kell...
átlag gyúrós szemében meg állóképesség = kardió...
hát nem, nem csak a szívednek kell állóképesség...
hiába tud valaki felhúzni 300-at, ha egy 50kg os dobozt nem tud cipelni 200métert... mivel annak, hogy felemelsz 300at, azon kívül, hogy az tök király, semmi funkciója nincs...
igen, de ki az az okos aki azt bemesélte Neked, hogy bármelyik testépítő pl erős, vagy netalántán állóképes?!
vagy hajlékony / tisztelet a kivételnek/
nézz meg egy versenyt, nem egyszer összeesnek a színpadon, még a világelitben is nem egy ilyen eset volt már.. a leginkább ki van csinálva a szervezetük és zéró erejük van egy versenyformánál
Attól, hogy izmos vagy és sok rajtad az izomszövet, ami látványos és mint a szobrot tudod vele formálni a tested /lévén test ÉPÍTÉS-ről beszélünk/ nincs funkciója ilyen értelemben ez tény. Erős vagy magadhoz, vagy egy nem edzőhöz képest, de az erőállóképesség az más tészta. Nem véletlen, hogy egy testépítőhöz képest satnya / amúgy az is igencsak izmos/ crossfit-es kenterbeveri bármelyik testépítőt. De a testépítő a formájára az izomzatainak méretére edz, ahogy az erőemelők csak arra, hogy a súlyt megmozgassák A pontból B be, és hatszázadlagos, hogy milyen a külsejük.
Ez kb most olyan mintha abba kötnél bele, hogy az országúti kerékpárosok bár jól tudnak bringázi és sokat mennek, brutális állóképességel mégis bénák, mert nem tudnak úgy ugrálni a bringákkal, mint a triálosok...
Ez egy ilyen sport, edzel, hogy esztétikus fizikumot alakíts ki magadnak a genetikai határaid, csontozatod és izomtapadásaid korlátjaid határáig. Nem véletlen tartják, hogy a testépítés az illúziók sportja.
ébresztő!
"erre bekóstolta valami 16 éves kis vézna gyerek, hogy boxoljanak. A gyúrós meg kiröhögte és tovább ment.
Tudta, hogy nem bírna vele, a srác utána is kiabálta, hogy jöjjön vissza és nyomjanak le egy menetet, de a gyúrós srác csak ment tovább. Biztos félt."
Na ez pont az, ahol a testépítés meg a nagy izmok semmit nem jelentenek... Én bokszolok 12 éves korom óta, 16 évesen lehettem olyan 65-70 kiló körül, de szerintem akármelyik 100 kilós testépítőt rongyosra pofoztam volna akkor is, azóta meg már meg is történt, pedig most is csak 85 kiló vagyok és inkább zsíros mint izmos, a srác meg odaállt kb. 20 kilóval nehezebben a bicepsze meg akkora volt mint a fejem, aztán úgy borult fel mint a tekebábu. Félre ne érts, én minden sportolót tisztelek, a testépítőket is, de amit írsz az hülyeség, attól hogy valaki kondizik és 120 kiló attól még kipofozhatja egy 16 éves vézna kölyök is ha bokszol. Márpedig egy átlag vézna 16 éves nemhiszem hogy kihívna egy tőle nagyobb testépítőt bokszolni, hacsak nem 100% biztos a dolgában mert bokszol és tudja hogy semmit nem jelent bokszban ha valaki izmos, sőt inkább hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!