Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egyesek miért mondjak azt...

Egyesek miért mondjak azt hogy ferde pados fekvenyomás és tárogatás variációk feleslegesek miközben tőletek 2x nagyobb emberek is csinálják és hasznosnak találják?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 13. 17:30
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

--gömb--

Én meg azt állítom hogy lennének olyan emberek az első csportban akiknek lemarad a mellizom felső része, és a masodik csoport erősebb lesz pl áthúzásban ugyanolyan fekvenyomas max mellett. Persze egy testepitonek nem biztos hogy ez szempont de a valósághoz tartozik.

Én pl észrevettem azt is, hogy ha nem csinálom a tarogatast, nem tudok akkora fülest adni (box). Ez nyilván idegrendszeri kérdés is, de az kihat az izomfejlodesre is.

Ettől független rég tárogattam már. Csak alapjáraton vagyok.

Ahogy mondtam, lehetséges elegendő impulzust adni csak fekvenyomással is, ha valaki addig csiszolja a technikát hogy a lehető legjobb arányban tudja szétosztani a feszültséget a mellizom rostjai között.

De ettől még nem lesz ugyanaz a mozdulat. Ezt kéne megérteni.

Mint ahogy az is lehet, hogy valakinek olyan az alkata, hogy profitálni fog a kiegészítő gyakorlatból. Magyarul igenis nagyobb terhelést fog kapni a felső rész mondjuk egy egykezes nyomasnál vagy egy pozitív döntöttön.

Ez attól függ hogy a konkrét személynek pontosan milyen arányai, idegrendszeri vezérlése van.

2017. ápr. 15. 13:51
 42/47 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nem zárom ki, hogy tökéletes technikával meg lehet közelíteni az elérhető legjobb formát csak fekvenyomással is. De biztosra veszem hogy ez nem mindenkire igaz.

2017. ápr. 15. 13:59
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan arról van itt szó, hogy ahelyett, hogy 1-2 gyakorlatot megtanulnának tisztességesen használni és bele erősödni, inkább 4-5-tel végzik el ugyanazt a munkát kevésbé hatékonyan és mellé bemagyarázzák, hogy így lehet fejlődni, mert 1 gyakorlattal nem tudnak.
2017. ápr. 15. 14:11
 44/47 anonim ***** válasza:

--gömb--

Szerintem meg nem baj ha többféle gyakorlatot csinálnak. Szerintem nem lesznek hátrányban.

2017. ápr. 15. 16:28
 45/47 anonim ***** válasza:
Ha ez az alapgyakorlatok elhanyagolásához vezet akkor baj.
2017. ápr. 15. 16:41
 46/47 Cortez70 ***** válasza:
Szerintem is gond. Mivel akkkor felesleges nokedli gyakorlatokra megy el az energia
2017. ápr. 15. 16:43
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

6 honapja nem nyomok dontott padon, sima fekvenyomas megy ruddal es egykezesekkel, ez sokkal jobb eredmenyeket hozott a mellemnel, mint mikor minden szogere kulon figyelmet forditottam.

Tudomanyos dolgokba nem megyek bele, ez teny.

2017. ápr. 19. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!