15 évesen milyen erőszintem kéne legyen?
Figyelt kérdés
Tudom,ez relatív dolog,sok mindentől függ,genetika,edzés,kaja,de mégis,egy 180cm/70kg fiúnak milyen súlyokkal kéne dolgoznia?Guggolás,fekvenyomás,felhúzás,evezés,mellről nyomás,ezek érdekelnének,persze jöhet más is.2017. ápr. 3. 22:18
1/3 A kérdező kommentje:
Az lemaradt,hogy mindjárt egy éve edzek.
Kaja:2650kcal,100-130g fehérje,ch,zsír az változó,attól függ,miket eszek aznap,valamikor a ch magas,valamikor a zsír.Lényeg,hogy kijöjjön a kalória.
Alvás:7-8 óra
Edzés:Nemrég váltottam a Starting Strengthről osztottra,minden edzésen jobban akarok teljesíteni:+1-2 ismétlés,nagyobb súly,több széria a nagyobb súllyal.
2017. ápr. 3. 22:22
2/3 anonim válasza:
Ahogy írtad, teljesen relatív, és a fontos, hogy magadhoz képest mindig fejlődj. De, hogy válaszoljak a kérdésedre: kb 1 év edzés után szerintem fekvenyomásban 80at már illik nyomnod, szerintem egy 80ba 2-10 ismétlés között akármi átlagos teljesítmény. Guggolásban ha 1 éve csinálod starting strength alapján akkor 120 fölötti guggolást tippelnék, ilyen pl egy 110 be 5*5 szép eredmény ennyi edzés után, de ha 100 kilóval 1et is tudsz szabályosan guggolni igazából akkor is job vagy az emberek nagyrészénél:D Felhúzásban 140-50 körülit mondanék átalgosnak efelett jó úton haladsz. Fej fölé nyomás abszolút egyénfüggő, van akinek 60 ba 10 ismétlés évek után is nagy kihívás, szóval szerintem ha pl 60 at tudsz nyomni fej fölé akkor már jó vagy. De persze ezeket csak hasra ütés szerűen írtam, és feltételeztem, hogy mondjuk egy sportos fizikummal indulva, 1 évig megfelelő hozzáértéssel edzettél. Kevés ember ilyen szerencsés, szerintem az első év inkább a tanulásról szól, és azt is vedd figyelembe, hogy azon erőszint után amit mondjuk leírtam, ("beginner gains") már egész más tészta fejlődni.
3/3 anonim válasza:
Most újra elolvasva, először is bocsi a szörnyű helyesírásért, másodszor, talán kicsit túllőttem a célon, nem igazán vettem figyelembe, hogy még csak 15 éves vagy, amit írtam inkább egy idősebb, 1 éve edző emberre igaz. Ne haragudj kissé fáradt vagyok, úgy módosítanám amit írtam, hogy ha nyomsz 80at, guggolsz 100at, és húzol 140 et, akkor szerintem már igen jó vagy ennyi idősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!