Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes elhagyni a húst és...

Érdemes elhagyni a húst és ráállni a vegetáriánus étrendre? Jobban fejlődnék?

Figyelt kérdés

#Étremd
2017. márc. 16. 14:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
amikor egy csapat makacs ember próbál felülkerekedni egymáson, nem tudom sirjak-e vagy nevessek :)
2017. márc. 16. 19:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem tökmindegy, nem azon múlik.

Az amúgy nem jön le egyeseknek, hogy a sima vegetáriánus étrend mindenevő étrend? :)

Egy mindenevő faj egy példánya pedig miért ne lehetne akár növényevő is, ha egyszer abból is beviszi, amit kell?

A vita pedig már az Ételek, italok rovat vega alrovatában sem vezetett soha sehova, bár néha érdekes dolgok jelennek meg, pl. egyesek előadják, hogy a főemlősök az emberen kívül növényevők, ami pedig nem igaz. A csimpánz pl. nagyon szívesen eszik majmot. Nem mintha ez engem befolyásolna a táplálkozásomban... Inkább az egészségem érdekel s az ízlésem is. Teszek rá, milyen a fogazatom, ha egyszer meg tudom emészteni a húst is, a zöldséget is. Szuper mindenevő vagyok, aki tág keretek között azt eszik, amit akar. Lehetek vegán vagy zerocarber, de maradhatok mindenevő is (hús nélkül vagy hússal, mindegy).

Ki kell tapasztalni, kinek mi jön be. Nekem van pár okom, hogy ne egyek húst, de az, hogy a minőségi hús ne lenne kényelmes és egészséges, az nincs közte.

2017. márc. 16. 19:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Az embernek mindenevő bélrendszere van, de az nem szó szerint mindent jelent. A gabonák, magvak a természetben a rágcsálók és madarak eledele, nem a hozzánk hasonló élőlényeké. Bár a feldolgozott fogyasztásához nagy részben alkalmazkodtunk (amiláz), ahogy a tejtermékekhez is (laktáz). Egyéni tolerancia kérdése, hogy ki, és milyen mértékben birkózik meg vele.

Egy munkatársam vegán vagy vegetáriánus, nem tudom pontosan, de nála látszanak a gondok. Agyilag le van lassulva, dadog, tikkel, folyton hámlik a kezén a bőr (gomba vagy hiánybetegség?). De ő nem egy tudatosan táplálkozó sportoló, hanem vallási okokból eszik így.

Tisztában vagyok vele, hogy kellő odafigyeléssel bevihető minden szükséges tápanyag. Amit írtam, azt azért írtam, mert úgy szólt a kérdés, hogy jobban fejlődne-e vegán étrenddel. Mivel a vegán étrend elméletileg kevésbé ideális a fejlődéshez, így nem tartom valószínűnek.

Ha magát a tápanyagot nézem, és elvonatkoztatok a vegyszerektől, tápoktól, akkor szerintem egy mindenevő étrend egészségesebb, mint egy pusztán növényi tápanyagokra épülő. Mivel nincs itthon milliárdos laborom, nem tudom megmondani, hogy a növényi vagy állati kajámban van több vagy károsabb vegyszer.

2017. márc. 16. 20:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszönöm,78%-os.
2017. márc. 16. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!