Azok a testépítők akik nem isznak tejet, azok hogyan küzdenek meg a kálcium hiánnyal és majd a csontok törékenységével és ritkulásával?
eleve a tehén tejben lévő kálciumot nem tudja hasznosítani az emberi szervezet.
elfogyasztás után távozik a vizelettel,vagy az ízületek köré lerakódva gyulladást okoz.
Elég elavult dolog azt tanítani, hogy a tej kiváló kalcium forrás :D :D Gondolom azt is tanították nektek, hogy oxigénhiányos közegben az izomsejtekben képződő tejsav miatt van izomlázatok is .... :D Azon kívül, hogy egy csomó ember laktózérzékeny, vannak sokkal jobb kalciumforrások is a tejnél. Ázsiában jellemzően jóval több a laktózérzékeny ember, mint nálunk (sőt, igazából az egyenlítőtől távolodva egyre kevésbé ember intoleráns a laktózra, eredetileg az összes felnőtt laktózérzékeny volt, egy mutációnak köszönhető az, hogy vannak ma már olyanok, akik simán tudnak tejet inni, ez ugye leginkább a mezőgazdaság megjelenéséhez köthető.
De nyilván se te, se a tanárod nem járt még egy átlagos magyar faluban, ahol az emberek vödörszámra isszák a frissen fejt tehéntejet, és alig bírnak a szomszéd Mariskához átcsoszogni... :D
"ázsiában ahol nem isznak nem tudnak idősebb korukra mozogni sem...."
Muhaha :)
az általános iskolákban valóban sok elvault dolgot tanítanak.
újabb kutatások azt mutatják, hogy a tej pont csontritkulást okoz (nagy mennyiségben fogyasztva), mert elsavasodik tőle a szervezet és ezt a csontokból kivont kálciummal próbálja kiegyenlíteni.
nem egy nagy statisztikai minta, de erre sajnos erre édesanyám is egy példa, aki világéletében imádta a tejet, naponta megivott kb. egy litert, most 60 éves korára pedig térd- és csípőprotézisre van szüksége. :(
szóval csak óvatosan a tejjel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!