Miért nem jó a fehér liszt? :?
bocsi, h itt tettem fel a kérdést, csak köztudott, h ezen a témán több esély van arra, h tudja a választ...
néztem, teljes kiőrlésűt és kcal-ja picivel kevesebb mint a fehér-é.. tisztáknál is inkább teljes kiőrlésűset ajánlották, rákérdeztem összevissza mindent mondtak... és alapból aki sportól meg az egészséges étkezés alapja, h kiiktatod az étrendedből a fehér lisztes dolgokat... valaki el tudná magyarázni, h miért nem jó értékű??? Előreis köszi szépen
Lassabb felszívódású és rostosabb a teljes kiőrlésű, ennyi. Van, akinek ez számít, van, aki semmilyen gluténes gabonát nem eszik s van, akit nem zavar a fehér liszt. Plusz a felszívódást a hozzá evett egyéb dolgok is befolyásolják.
Egyesek jobban/tartósabban jóllaknak teljes kiőrlésűvel, szálkásításkor ez is szempont lehet annak, aki ilyen.
Vannak akiknek a glutén nem tetszik, vannak, akiknek a glikémiás indexe...
És vannak akik mindenféle baromságokat terjesztenek, pl, hogy "finomított élelmiszer és nincs benne tápanyag"...
De alátámasztani nem tudják... olvasták egyszer és azóta terjesztik...
Nekem speciel semmi bajom nincs magával a fehér liszttel, a bolti kenyérben és hasonlókban a mindenféle állagjavítókkal van bajom... magamnak sütöm a kenyeret saját kemencében heti egyszer... már 10 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!