Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem jó a fehér liszt? :?

Miért nem jó a fehér liszt? :?

Figyelt kérdés

bocsi, h itt tettem fel a kérdést, csak köztudott, h ezen a témán több esély van arra, h tudja a választ...

néztem, teljes kiőrlésűt és kcal-ja picivel kevesebb mint a fehér-é.. tisztáknál is inkább teljes kiőrlésűset ajánlották, rákérdeztem összevissza mindent mondtak... és alapból aki sportól meg az egészséges étkezés alapja, h kiiktatod az étrendedből a fehér lisztes dolgokat... valaki el tudná magyarázni, h miért nem jó értékű??? Előreis köszi szépen



2017. márc. 5. 23:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lassabb felszívódású és rostosabb a teljes kiőrlésű, ennyi. Van, akinek ez számít, van, aki semmilyen gluténes gabonát nem eszik s van, akit nem zavar a fehér liszt. Plusz a felszívódást a hozzá evett egyéb dolgok is befolyásolják.


Egyesek jobban/tartósabban jóllaknak teljes kiőrlésűvel, szálkásításkor ez is szempont lehet annak, aki ilyen.

2017. márc. 5. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Mert a finomító eljárás során elveszíti azt a kevés jó tulajdonságot is amiért érdemes egyáltalán gabonaféléket fogyasztani.Csírátlanított,vitamin és rost mentes,gyakorlatilag egy üres tömőanyag lesz belőle,mire fehér liszté válik.Cserébe hirtelen emeli az inzulinszintet,okozhat hiánybetegséget,ételallergiát.
2017. márc. 6. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Modern találmány , steril termék , enzimek és minden hiányzik ami emészthetővé építő táplálékká tenni . Usa hadseregét látták el élelemmel 2,vh idején , a hajóutakon a lisztőrlemények bedohosodtak megerjedtek . Ezért lefinomították és az értékes anyag kiveszett belőlük ,akár a fehér cukornál a melasz . Az utánpótlás érkezett fokozatosan a lakosságnak is kellett mert mezőgazdaság nem létezett . Egy szükség miatti átmeneti dologból divat majd megszokás lett . Ipar épült rá a szükséges rosszra ami már nem aktuális . A fekete barna , árpa és egyéb kenyerek kiszorultak . Az igazi kenyér áztatva van és csírázva van leőrölve és kovásszal készül élesztő helyett és nem 30 anyag alkotja hanem kevés .
2017. márc. 6. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben:)) nagyon szépen köszönöm a gyors, építkező kommenteket, tényleg... akkor megpróbálok átszokni azokra és kiiktazniba fehér lisztes termékeket... :)) köszönöm mégegyszer
2017. márc. 6. 00:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Vannak akiknek a glutén nem tetszik, vannak, akiknek a glikémiás indexe...

És vannak akik mindenféle baromságokat terjesztenek, pl, hogy "finomított élelmiszer és nincs benne tápanyag"...

De alátámasztani nem tudják... olvasták egyszer és azóta terjesztik...


Nekem speciel semmi bajom nincs magával a fehér liszttel, a bolti kenyérben és hasonlókban a mindenféle állagjavítókkal van bajom... magamnak sütöm a kenyeret saját kemencében heti egyszer... már 10 éve.

2017. márc. 6. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!