A búzadara, és a fehér liszt molekulárisan ugyanaz?
A búzadara és a fehér liszt ugyan az, csupán annyi a különbség, hogy a darához durvábbra őrlik a búzaszemeket, liszthez finomabbra. Minél kevésbé van összetörve a gabona, annál több rostot tartalmaz, illetve lassabban szívódik fel, ezért egészségesebb.
Nővények esetében molekuláris szerkezetről beszélni értelmetlen.
6-os, nem értelmetlen csak kicsit többféle molekula van benne :)
Amúgy meg szerintem a poliszacharid részre gondolt.
Kérdező: nem őrlik le cukorrá 😃 A baj a felszívódási sebességével van a lisztnek (pl hogy nagyobb felületen érintezik a gyomorsavval és gyorsabban bontja le és hasonlók). Szóval hirtelen kerül a véráramba a cukor és ez miatt inzulin csúcsokat és eséseket fog okozni. Ez pedig azért gáz mert az izomsejteknek konstans az igénye, tehát a hirtelen többletet zsirként fogja elraktározni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!