Miért nem jó 3 ismétlésekkel edzeni?
Nyilván az alapgyakorlatokra gondolok, miért nem jó 3 ismétléssel dolgozni, ha jól bemelegítek?
A másik kérdésem, hogy mit gondoltok erről a súlynövelésről?
pl.: 90-be tudok 3-t nyomni.
Akkor 90-et feltornászom 100-ra, 3-as ismétlésekkel. A 100-at visszaveszem 90-re, majd feltornászom újra 5 ismétlésekkel. Majd megint visszaveszem 90-re és feltornászom 8-as ismétlésekkel 100-ra.
1.-es, miért maradnék erőtlen? Nem a nagy súlyoktól erősödök? Szerintem 3-as ismétléssel lehet sérülésveszély nélkül megmozgatni a legnagyobb súlyt
2.-es, mire gondolsz, mit akarok feltalálni? Néztem programokat, leírást is elolvastam mindent.De azt egyik sem írja, hogy mikor növeljem a súlyt. Csak annyi van mindig, ha megy az 5x5, akkor növeljem 2,5kg-mal.
De én olyan helyzetben állok,
hogy 85-tel megy az 5 ismétlés beszarva
82,5-tel könnyű 6-7 is megy
87,5-tel pedig megy max 3 ismétlés
Már kb. 3 hete 85-tel nyomkodom az 5 ismétlést. Nem tudom se a súlyt, se az ismétlést feljebb növelni. Ilyenkor mit csináljak, nem írja semelyik program sem.
Létezik izomerő és izom állóképesség.
3 ismétlésekkel egyiket sem fogod hatékonyan fejleszteni.
Nem egy atomfizika ez a testépítés, de még ez is gondot okoz egyeseknek :D
Fogod a 85 kilót és addig nyomsz vele, ameddig nem megy beszarva 12 belőle. Aztán emelsz a súlyon. Ennyire egyszerű ez. Ha meg nem megy a fejlődés ekkora súlynál, akkor nem a súllyal kell okoskodni, hanem a konyhában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!