Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem jó 3 ismétlésekkel...

Miért nem jó 3 ismétlésekkel edzeni?

Figyelt kérdés

Nyilván az alapgyakorlatokra gondolok, miért nem jó 3 ismétléssel dolgozni, ha jól bemelegítek?

A másik kérdésem, hogy mit gondoltok erről a súlynövelésről?

pl.: 90-be tudok 3-t nyomni.

Akkor 90-et feltornászom 100-ra, 3-as ismétlésekkel. A 100-at visszaveszem 90-re, majd feltornászom újra 5 ismétlésekkel. Majd megint visszaveszem 90-re és feltornászom 8-as ismétlésekkel 100-ra.

2017. márc. 4. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert erőtlen maradsz, azért nem jó.
2017. márc. 4. 17:51
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Fszom se érti mit magyarázol komolyan. Nem értem miért akarja minden macskajancsi naponta féltalálni a spanyolviaszt, mikor annyi rengeteg jó program van, amire csak rá kéne ugrani és még a pici agyadat se kéne erőltetned.
2017. márc. 4. 17:53
 3/9 A kérdező kommentje:

1.-es, miért maradnék erőtlen? Nem a nagy súlyoktól erősödök? Szerintem 3-as ismétléssel lehet sérülésveszély nélkül megmozgatni a legnagyobb súlyt

2.-es, mire gondolsz, mit akarok feltalálni? Néztem programokat, leírást is elolvastam mindent.De azt egyik sem írja, hogy mikor növeljem a súlyt. Csak annyi van mindig, ha megy az 5x5, akkor növeljem 2,5kg-mal.

De én olyan helyzetben állok,

hogy 85-tel megy az 5 ismétlés beszarva

82,5-tel könnyű 6-7 is megy

87,5-tel pedig megy max 3 ismétlés

Már kb. 3 hete 85-tel nyomkodom az 5 ismétlést. Nem tudom se a súlyt, se az ismétlést feljebb növelni. Ilyenkor mit csináljak, nem írja semelyik program sem.

2017. márc. 4. 17:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Létezik izomerő és izom állóképesség.

3 ismétlésekkel egyiket sem fogod hatékonyan fejleszteni.

2017. márc. 4. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Deloadról amúgy hallotál már? Vagy szerinted a csillagos égig tudod emelgetni a súlyokat kizárólag alacsony volumen használatával?
2017. márc. 4. 18:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Hallottam, de nem értem. Ha visszaveszem 2,5kg-ot, 82,5kg-ra, akkor már megy kb. 6-7 ismétlés. Ha már 5-10 kg-ot visszaveszek, akkor 10 feletti ismétléseket is megtudok csinálni velük. De minek csináljak 10-12-es ismétléseket?
2017. márc. 4. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
8%
Az előzőek nem tudom miért beszélnek f@sságokat. Akár 1 ismétlés is elég lehet. Egyénenként változó, de az biztos h erőnövelésre 4-5-6 ismétlés a legideálisabb. Csináld úgy hogy olyan súlyt választasz amibe maximum 5 megy és addig csinálod azzal amíg már csak 1-2 megy ki. Nem kell túlbonyolítani. 10 feletti ismétléseket felejtsd el.
2017. márc. 4. 22:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem egy atomfizika ez a testépítés, de még ez is gondot okoz egyeseknek :D

Fogod a 85 kilót és addig nyomsz vele, ameddig nem megy beszarva 12 belőle. Aztán emelsz a súlyon. Ennyire egyszerű ez. Ha meg nem megy a fejlődés ekkora súlynál, akkor nem a súllyal kell okoskodni, hanem a konyhában...

2017. márc. 5. 13:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Azert nem jo ennyire alacsony ismetlessel dolgozni,mert keves a volumen, tehat kisebb a keltett novekedesi inger, raadasul az izuleteid sem orulnek neki.ha nem fejlosz,deload, vagy nezd at a kajad,pihenewst
2017. márc. 5. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!