Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolás központú erőnövelő...

Guggolás központú erőnövelő edzésterv. Hogyan?

Figyelt kérdés

Nemrégiben elkezdtem az alapgyakorlatok (guggolás, fekvenyomás, felhúzás, fej fölé nyomás) fejlesztésére koncentrálni. Ezelőtt az izmosodás volt a fő cél, de most inkább ezekből a gyakorlatokból akarom a maximumot kihozni. Elkezdtem az 5/3/1 típusú edzést (azon belül a triumvirátust), azonban szeretnék a guggolásra nagyobb hangsúlyt fektetni. Ezt a gyakorlatot heti 3 edzésbe tervezem beiktatni. Több problémám/kétségem is van azonban: intenzitás, regenerálódás, összhang a napok közt, stb.

Heti 5 edzés lenne a legideálisabb , de lehet akár 4, vagy 6 is. Karra is szeretnék edzeni, mert azt egyszerűen nagyon élvezem. :)

Amit jelenleg csinálok rendkívül jól van összerakva, viszon ezt szeretném személyre szabni.

Ilyen hatnapos ciklusokat csinálok:

1.nap: guggolás, lábhajlítás, lábfeszítés

2.nap: fekve nyomás, fekve nyomás kézi súlyzókkal, evezés

3.nap:pihi

4.nap: felhúzás, jó reggelt, lábemelés függeszkedve

5.nap: fej fölé nyomás, tolódzkodás, húzódzkodás

6.nap: pihi

Hogyan tudnám a fentieket legjobban megvalósítani? Valaki esetleg csinált már olyat, amit leírtam? Jól jönne egy pár tanács.

2017. márc. 1. 23:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Huhh..szóval heti 3 guggolást akarnál beiktatni az edzéstervbe igaz?Szerintem minimum 1 nap pihenőkkel rakd be a guggolásokat és akkor se legyenek nagy intenzitásúak mint mondjuk egy tipikus bodys edzéstervnél ahol pl.:heti 1 láb de akkor nagyon meg van nyomva és szombatig izomláza van a fickónak. :D Én csináltam az erőemelést egy darabig,heti 2x guggoltam,közepes intenzitás,6-8 ismétlés,verseny előtt tértem rá a maxolásra. :)
2017. márc. 1. 23:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Ne az 5/3/1-et csináld.Az haladóknak való terv.És egyenlőre nem kell még combhajlítás meg ilyenek.Kezdd el az ICF 5x5 vagy a Starting strenght edzéstervet.Jelenleg az való neked.Ezekben egyébként is heti 3 guggolás van
2017. márc. 1. 23:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Starting strengt amit te keresel.
2017. márc. 1. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!