Guggolás központú erőnövelő edzésterv. Hogyan?
Nemrégiben elkezdtem az alapgyakorlatok (guggolás, fekvenyomás, felhúzás, fej fölé nyomás) fejlesztésére koncentrálni. Ezelőtt az izmosodás volt a fő cél, de most inkább ezekből a gyakorlatokból akarom a maximumot kihozni. Elkezdtem az 5/3/1 típusú edzést (azon belül a triumvirátust), azonban szeretnék a guggolásra nagyobb hangsúlyt fektetni. Ezt a gyakorlatot heti 3 edzésbe tervezem beiktatni. Több problémám/kétségem is van azonban: intenzitás, regenerálódás, összhang a napok közt, stb.
Heti 5 edzés lenne a legideálisabb , de lehet akár 4, vagy 6 is. Karra is szeretnék edzeni, mert azt egyszerűen nagyon élvezem. :)
Amit jelenleg csinálok rendkívül jól van összerakva, viszon ezt szeretném személyre szabni.
Ilyen hatnapos ciklusokat csinálok:
1.nap: guggolás, lábhajlítás, lábfeszítés
2.nap: fekve nyomás, fekve nyomás kézi súlyzókkal, evezés
3.nap:pihi
4.nap: felhúzás, jó reggelt, lábemelés függeszkedve
5.nap: fej fölé nyomás, tolódzkodás, húzódzkodás
6.nap: pihi
Hogyan tudnám a fentieket legjobban megvalósítani? Valaki esetleg csinált már olyat, amit leírtam? Jól jönne egy pár tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!