Intermittent fasting-ot (időszakos böjtölés) hogyan csináljam?
Sziasztok, valószínűleg kicsit hosszúra fog sikerülni, de megpróbálom leszűkíteni.
20 éves vagyok, 181-182cm, 84 kg kb. 12-13 testzsírszázalékkal. 2 éve űzöm a testépítést, eddig 7 hónapig tömegeltem, most szeretnék szálkásítani.
Olvastam/hallottam az intermittent fasting-ról(16 óráig semmi táplálék, maradék 8 órát felosztani evésre), de arra lennék kíváncsi, hogy az én esetemben hogyan alkalmazzam.
Általában fél 7-kor kelek, este 11-kor fekszem le.
Suliba járok, aminek ha vége van, akkor megyek edzeni 1-1,5 órát. Általában szendvicset eszem a suliban(anyagi okok miatt). Szerintetek, hány órától kezdődjön az a 16 órás szakasz, ami alatt nem eszem? Pl. este 8-tól másnap délig nem eszem, és déltől 8-ig igen? Attól félek, hogy a csökkentett kalória és szénhidrát bevitel miatt nem tudok úgy teljesíteni az edzésen, mint kellene.
A válaszokat előre is köszönöm. Aki végig olvasta, annak gratulálok :D
Ez egyéni. Én délután 3 és 4 között eszem, mert nekem ez a jó, az edzésem korábban van, mert mindenféle fizikai aktivitás éhgyomorra megy a legjobban.
Mindenféle időszakos böjtölés van, van, aki reggel eszik, van, aki csak késő este... Biztos van, aki megválaszthatja, mert neki mindegy. Nekem muszáj délután ennem, viszont a reggelizés világéletemben rossz volt számomra. Úgyhogy nekem természetesen jött az egész. Mások, gondolom, egy ideig szenvednek, majd megszokják.
De ami nagyon nem passzol hozzád, azt sosem szokod meg.
Úgyhogy szerintem csináld úgy, ahogy neked jólesik és ahogy a legenergikusabb vagy.
Én úgy csinálom, hogy ugyan azt és ugyan annyit eszem mint eddig és az ébrenléti szakaszom utolsó hat órájában eszem meg 2 vagy 3 adagban. Heti egy nap pedig nem eszem (ez csak az én hülyeségem, nem muszáj utánam csinálni). Edzés előtt zsír/ch dominál lefekvés előtt pedig fehérje/zöldség, némi zsírral. 183/67 szálkás vagyok most már 2300-2400 kcalt fogok enni, mert idáig nőtt csak a testsúlyom 1700 kcal napi bevitellel.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!