Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Baj, ha nagyrészt fehérjeporra...

Baj, ha nagyrészt fehérjeporra alapozom a fehérjebevitelem?

Figyelt kérdés
Nem eszek húst. Tejre, tojásra allergiás vagyok. Próbálkoztam olajos magvakkal, de nem bírom őket, eléggé tönkrevágták a gyomrom. Marad a fehérjepor (növényi). Van még valami, ami magasabb fehérjetartalmú?
2017. febr. 3. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A tejnek mely összetevőjére vagy allergiás? A laktózmenteset sem bírod? Mi a helyzet a túróval, a sajttal?
2017. febr. 3. 13:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Laktózt nem bírom. De a laktózmentes dolgok is puffasztanak, csak nem leszek tőlük olyan rosszul. Eléggé zavaró egész nap puffadt hassal járni :/
2017. febr. 3. 13:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben valóban nicns más választásod, esetleg a fehérjében gazdagabb zöldségek + tofu, de ugye ezekből sem lehet eleget enni és utóbbiból nem is szabad, szval nincs sok lehetőséged.
2017. febr. 3. 13:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Szója mennyire vészes? Nyilván nem ehetem minden nap meg sok rosszat hallottam róla.
2017. febr. 3. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Hüvelyesek (s más zöldségek) és gabonák? Nem sok opciód van így, de ez még működhet. Hagyhatod a port, csak ne az legyen a nagyobbik fele a fehérjebevitelednek.

Ha jól akarod érezni magad, akkor semmilyen állati fehérjét nem ehetsz? A laktózmentes keménysajt sem OK és semmi más sem?

Nem feltétlenül kell magas fehérjetartalom, az alacsony is jó lehet, csak sokat kell belőle enni. S növényeknél komplettálni. De ez megoldható.

Több zöldség egész jól áll fehérjét nézve (pár gyümölcs is), egységnyi kalóriára nézve. Azok még kisebb kalóriaigénynél is jó fehérjeforrások lehetnek (komplettálva, persze).

2017. febr. 3. 13:53
 6/14 anonim ***** válasza:
S eddig mit ettél? Mert ugye, fehérjére eddig is alaposan szükséged volt. Vagy csak most változott meg az étrended, illetve elégelted meg a negatív hatásokat?
2017. febr. 3. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:
42%
Ügyes vagy, halj inkább éhen, de akkor se egyél húst.
2017. febr. 3. 13:56
 8/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a zöldség + gabonát. Bármilyen tejes dologtól felpuffadok. Jó egy szelet laktózmentes sajttól még nem, de abban meg nem sok fehérje van.
2017. febr. 3. 13:57
 9/14 A kérdező kommentje:
Eddig ettem tejterméket meg tojást, de állandóan puffadtam, és allergiavizsgálaton is kimutatták.
2017. febr. 3. 13:58
 10/14 anonim ***** válasza:
miért nem eszel húst?
2017. febr. 3. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!