Baj, ha nagyrészt fehérjeporra alapozom a fehérjebevitelem?
Figyelt kérdés
Nem eszek húst. Tejre, tojásra allergiás vagyok. Próbálkoztam olajos magvakkal, de nem bírom őket, eléggé tönkrevágták a gyomrom. Marad a fehérjepor (növényi). Van még valami, ami magasabb fehérjetartalmú?2017. febr. 3. 13:42
1/14 anonim válasza:
A tejnek mely összetevőjére vagy allergiás? A laktózmenteset sem bírod? Mi a helyzet a túróval, a sajttal?
2/14 A kérdező kommentje:
Laktózt nem bírom. De a laktózmentes dolgok is puffasztanak, csak nem leszek tőlük olyan rosszul. Eléggé zavaró egész nap puffadt hassal járni :/
2017. febr. 3. 13:46
3/14 anonim válasza:
Ebben az esetben valóban nicns más választásod, esetleg a fehérjében gazdagabb zöldségek + tofu, de ugye ezekből sem lehet eleget enni és utóbbiból nem is szabad, szval nincs sok lehetőséged.
4/14 A kérdező kommentje:
Szója mennyire vészes? Nyilván nem ehetem minden nap meg sok rosszat hallottam róla.
2017. febr. 3. 13:53
5/14 anonim válasza:
Hüvelyesek (s más zöldségek) és gabonák? Nem sok opciód van így, de ez még működhet. Hagyhatod a port, csak ne az legyen a nagyobbik fele a fehérjebevitelednek.
Ha jól akarod érezni magad, akkor semmilyen állati fehérjét nem ehetsz? A laktózmentes keménysajt sem OK és semmi más sem?
Nem feltétlenül kell magas fehérjetartalom, az alacsony is jó lehet, csak sokat kell belőle enni. S növényeknél komplettálni. De ez megoldható.
Több zöldség egész jól áll fehérjét nézve (pár gyümölcs is), egységnyi kalóriára nézve. Azok még kisebb kalóriaigénynél is jó fehérjeforrások lehetnek (komplettálva, persze).
6/14 anonim válasza:
S eddig mit ettél? Mert ugye, fehérjére eddig is alaposan szükséged volt. Vagy csak most változott meg az étrended, illetve elégelted meg a negatív hatásokat?
7/14 anonim válasza:
Ügyes vagy, halj inkább éhen, de akkor se egyél húst.
8/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a zöldség + gabonát. Bármilyen tejes dologtól felpuffadok. Jó egy szelet laktózmentes sajttól még nem, de abban meg nem sok fehérje van.
2017. febr. 3. 13:57
9/14 A kérdező kommentje:
Eddig ettem tejterméket meg tojást, de állandóan puffadtam, és allergiavizsgálaton is kimutatták.
2017. febr. 3. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!