Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Problémás lenne, ha a napi...

Problémás lenne, ha a napi fehérjebevitelem nagyobb részét tenné ki fehérjepor, mint rendes kaja?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül turmixként fogyasztanám, hanem mondjuk csinálnék belőle sütit vagy kókuszgolyót.

Annyira nem szeretem a húsokat/tojást, inkább csak a túrót, de nem akarok egész nap azon élni.

2016. nov. 6. 16:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem a legjobb.
2016. nov. 6. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt a fehérje mennyiséget amit be kell vinned a FELÉT viheted be porból..
2016. nov. 6. 16:18
 3/11 A kérdező kommentje:

# 2:

Ezt én is hallottam már, csak azt nem, hogy miért. Magyarázat sosincs hozzá. Eddig olyan, mintha azt mondanám, hogy a nem mehetsz le sétálni este tíz után, mert csak.

2016. nov. 6. 16:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
növényi fehérjék? az is fehérje és jó..annál biztosan ha teletömöd magad porral
2016. nov. 6. 16:21
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért max felét, mert szét fog kúródni az emésztőrendszered.
2016. nov. 6. 16:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Valóban nem tesz jót a folyékony kaja, nem arra van kitalálva a testünk hanem szilárd kajákra
2016. nov. 6. 16:55
 7/11 A kérdező kommentje:
"Nem feltétlenül turmixként fogyasztanám, hanem mondjuk csinálnék belőle sütit vagy kókuszgolyót."
2016. nov. 6. 17:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Egy izolált tápanyag sosem fogja tökéletesen pótolni azt, amit egy teljes étel. Nem hiszem, hogy vizsgálták eddig, hogy hosszú távon mire számíthatsz, ha "tápon" élsz, én inkább nem magamon kísérletezném ki. Ha más nem, annyi problémát látok benne, hogy sok mikrotápanyagot buksz, amit kétlen, hogy bármilyen multi tökéletesen fedezni tud. Számtalan vegyület van az ételekben, amelyek valamilyen módon hasznosak az ember számára. Egy izolált tápanyagból ezek szinte teljes mértékben hiányoznak.
2016. nov. 6. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Tudományos magyarázatot nem tudok (amit az előbb írtak, az meggyőzően hangzik), engem nem is érdekel, mert akármennyi fehérjét be tudok vinni, amennyi nekem kellhet, de ha egy épeszű fehérjekeret felét beviszed porból, nehogy már ne menjen a másik fele rendes ételből.

Még ha túróból megy, akkor sem fogsz "azon élni", egy ember fél fehérjekerete igazán nem valami sok. S kiegészítésnek mehet akár növényi fehérje is. A hüvelyesekben és az olajos magvakban elég sok van.

Az meg a másik, hogy ha már sütit készítesz, miért nem használsz tojást is? Ha egypár tojásfehérjét kiérzel belőle, akkor nagyon kifinomult ízérzékelésed lehet. Persze ha nem, hát nem, mindannyiunknak megvannak a magunk kis ízlésbeli dolgai. De tényleg annyi lehetőség van, hogy furcsállom, hogy por nélkül nem viszel be félig sem elég fehérjét.

2016. nov. 6. 22:22
 10/11 A kérdező kommentje:
Teszek tojást a sütibe, de az 6 gramm protein. :D
2016. nov. 6. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!