Mikor kezd el nőni az izom ha csak az edzést nézzük?
Figyelt kérdés
Tehát, tételezzük fel, hogy a többi tényező ( kaja, alvás stb.) mind rendbe van, és csak az edzést nézzük. Én azt vettem észre magamon, hogy ha csinálok egy edzéstervet vagy gyakorlatot, ami folyamatosan hatással van az izmaimra, tehát nőnek, és egyszer csak kicserélek vagy variálok benne valamit, akkor egy ideig megállok a növésben. Mintha a szervezetem alkalmazkodna az új variációhoz, és ha ez megtörtént, akkor megint elkezdek nőni. Például: ha minden edzésen gyakorlatot változtatok, akkor nem fogok tudni nőni, mert a szervezetem nem úgy kezeli az új gyakorlatokat, hogy az "növekedő hatással" legyen az izmaimra. Esetleg még az idegrendszerünk lehet a dologban. Én ezt vettem észre magamon, ti mit gondoltok erről a tapasztalatról?2017. jan. 18. 17:50
1/3 anonim 

válasza:

Így van, megszokjuk.
Ha saját súllyal edzel, akkor a gyakorlatok komplexitása számít.
Ha szabad súllyal, akkor pedig az ellenállás nagysága.
2/3 anonim 

válasza:

Ha jól értem akkor ez így nem helyén való. Ha valami új a szervezetnek ponthogy nem szokja meg akkor van rá jobb (nagyobb) hatással elvileg. Pszichés oka is lehet,de végső soron az is előfordulhat hogy ilyenkor még az agy izom kapcsolat rosszabb( ha úja gyakorlat) és nem edzed meg ezáltal eléggé az adott izmot.
3/3 A kérdező kommentje:
Ebbe az agy-izom kapcsolatba lehet valami, mert mikor először csinálom a gyakorlatot akkor nem érzem úgy mint másodjára. De ez kb. egy edzés erejéig van így, és utána minden olyan mint előtte. De ez önmagába van olyan erős tényező, hogy megállítson egy növekedési folyamatot ami eddig működött, és ez a folyamat csak egy hosszabb idő után indul be újra?
2017. jan. 18. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!