Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyúrós reggeli turmixolva?

Gyúrós reggeli turmixolva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éve edzem és eszem aszem egészségesen.Szilárd kaja nem csúszik. Reszelt nyers zöldség,főt tojás,zab,avokádó,gránátalma,banán,szőlő,túró,darált dióból és fehérjepórból szoktam reggelit turmixolni.Hogy mikor melyikből mennyi az nem tudatos,csak úgy érzésre. Van h csak zöldség +tojás+fehérje vagy csak gyümölcs+tojás+fehérje vagy mindent egyben. Van hogy nagyon jó ízű van hogy uhhhh....az hogy mennyire guszta a látvány nálam másodlagos,lelököm és kész.

Tehát a kérdésem az hogy egészséges és okos dolog gyúrós szempontból turmixolva reggelizni vagy inkább a szilárdat erőltessem???

2017. jan. 14. 16:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Gömb: akkor ha jól veszem ki a szavaidból,edzés után közvetlenül, turmixolva enni mindent fejlődés szempontjából akár még hatásos is lehet a gyorsabb emészthetőség+beépülés miatt?
2017. jan. 15. 11:04
 12/14 anonim ***** válasza:

--gömb--

Elméletileg akár lehet is, más kérdés hogy ennek a gyakorlatban mekkora jelentősége van.

Némelyek akár két órával edzés után vesznek csak magukhoz táplálékot, mondván hogy ennek pozitív hormonális hatása van. Mások azt látják jónak, ha azonnal isszák a gyors turmixot.

Én úgy gondolom hogy mivel nem lehet ezt matematikailag bebizonyítani hogy melyik a jobb, főleg nem általános érvénnyel, ezert nem érdemes jelentőséget tulajdonítani annak hogy most folyadék vagy szilárd. Az idő sem kritikus énszerintem. Az a lényeg hogy legyen meg az össz bevitel. Persze lehet próbálgatni csak hogyha egy idoszakban jobban fejlődsz, az nem 100 hogy attól van hogy edzés után így vagy úgy vittél be tápanyagot.

De nyilván ha azt veszed észre hogy ettől vagy attól a módtól jobban fejlődsz, akkor azt kell csinálni, ez általában véve is igaz.

2017. jan. 15. 12:43
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű túllihegem ezt a étkezés témát.Csak annyit olvasni a fontosságáról hogy gondoltam egy kérdést megér. Valószínű maradok a saját verziómnál. Köszi a válaszokat.
2017. jan. 15. 15:26
 14/14 anonim válasza:

turmix: sokkal magasabb glikémiás index = sokkal gyorsabb felszívódás = A szívnek sokkal nagyobb munka.

hosszú távon szerintem problémákat okozhat

2021. jún. 1. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!