Kreatin kúra mellett reggeli kávézás nem javasolt?
azért nem ajánlott mert a koffein vízhajtó a kreatin meg ugyebár vízmegkötő.
kicsit egymás ellen dolgoznak de amúgy más probléma nincs,vannak is edzés előtti formulák amik tartalmazzák mindkettőt.
kávézz nyugodtan,én is iszok kávét,energia italt és lapátolom be a kreatint is.
A kávénak elég magas csersav tartalma van, egyes ásványi anyag tartalmú készítményekre, mint pl. a Béres csepp és egyes vitamikok felszívódására, kedvezőtlen hatása van.
A kreatin nem ilyen.
A kreatinról nem tudok, hogy azzal bármilyen reakcióba lépne a csersav tartalom. kimondottan edzés közben a kreatin mellé még javasolt is a koffein bevitel. Szóval tudtommal semilyen kedvezőtlen hatása sincs erre.
Még a HMB nyújt többletet a fáradékonyság csökkentésében a kretin mellé, azzal együtt.
Ami még hasonlóan javítja az izom anyagcserét, az a citrulin-malát. Ezeket használom hegyi kerékpározáshoz, de végül is izon az izom itt is és a súlyzózásnál is. Lényegében azonos módon működik, hasonló periódusos a terhelés.
A kretin a periódusos izom munkánál lerövíti a regenerációs időt. A többi amit írtam, azok is hasonlóan hatnak és jól érezhetően könnyebbé válik az izom munka a hatásukra.
A kreatinnak viszont nem rövid távú a kiürülési és telítődési ciklusa. Pár napos szedés után, lassan felgyűlik az izmoknál és utána hat igazán.
A HMB és a citrulin hatása, a szintje a keringésben a bevétel után kb másfél óra alatt telítődik, akkor lesz a leg intenzívebb. Utána kettő óra alatt csökken a felére a koncentrációja. Azt nem tárolja a szervezet úgy mint a kratint, ezért edzés közben rendszeresen pótolni kell kb óránként agy elhúzódó sport tevékenységnél, a napi ajánlott max. mennyiségen belül.
Amit hasonló hatásúnak mondanak de nekem nem jött be az a
Béta-alanin. Arról is mondják, hogy elvileg csökkenti a fáradást, de nekem inkább izomfájdalmat okozott testszerte és olyan érzésem volt a hatására, mint aki elrontotta a gyomrát. Terhelés közben meghajtott és olyan lettem mint aki nagyon lefárasztotta magát. Minden tagom nehéz lett és végtelenül fájdalmasan fáradt ézést adott. Szóval éppen ellenkező mint amit mondanak róla.
Lehet, hogy másnak bejön és nálam csak egyéni érzékenység lehet vele szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!