Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyúrós reggeli turmixolva?

Gyúrós reggeli turmixolva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éve edzem és eszem aszem egészségesen.Szilárd kaja nem csúszik. Reszelt nyers zöldség,főt tojás,zab,avokádó,gránátalma,banán,szőlő,túró,darált dióból és fehérjepórból szoktam reggelit turmixolni.Hogy mikor melyikből mennyi az nem tudatos,csak úgy érzésre. Van h csak zöldség +tojás+fehérje vagy csak gyümölcs+tojás+fehérje vagy mindent egyben. Van hogy nagyon jó ízű van hogy uhhhh....az hogy mennyire guszta a látvány nálam másodlagos,lelököm és kész.

Tehát a kérdésem az hogy egészséges és okos dolog gyúrós szempontból turmixolva reggelizni vagy inkább a szilárdat erőltessem???

2017. jan. 14. 16:40
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Napközben,este eszem szilárdat a kérdés csak e reggelire vonatkozik.

Köszi!!!

2017. jan. 14. 16:46
 2/14 anonim ***** válasza:

--gömb--

Szerintem nem gond. Én már elég régóta inkább iszom mint eszem a tápot, de nincs gond.

2017. jan. 14. 17:54
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Te milyen összetevőkből turmixolod a kajádat???? Leírnád? Amúgy a szilárddal szemben lehet előny a könnyebb emészthetősége a turmixnak nem?

Köszi

2017. jan. 14. 19:09
 4/14 anonim ***** válasza:

--gömb--

Mostanában répa külön meg feherjepor külön volt pár napig.

A többi meg ami szembejött. Puffasztott rizs, stb.

De előtte úgy volt egy darabig hogy répa+chia mag, meg fehérje+(bokor)mogyoró. A répás turmixba néha ment saláta illetve fenyő tűlevél leve is.

A répa és a saláta meg a tűlevél rostjait el szoktam távolítani szűrővel.

2017. jan. 14. 19:18
 5/14 A kérdező kommentje:
" répa+chia mag,(bokor)mogyoró, fenyő tűlevél leve" ezek bioboltos cuccok? Milyen pluszt adnak?
2017. jan. 14. 20:16
 6/14 anonim ***** válasza:

En is ezt eszem reggelire, csak kicsit leegyszerusitve.

Zabpehely 100 g, 50 g feherje plusz egy kis kakao vagy gyumolcs (es viz). Leturmixolom, es munkaba menet vezetes kozben megiszom. Szerintem ha nap kozben szilard kajat eszel nem lehet ezzel gond.

2017. jan. 14. 22:23
 7/14 anonim ***** válasza:
Forgasd meg a szádban mielőtt lenyeled. Szádban kezdődik meg az emésztés. Jobb ha megrágod de szerintem így sem gond.
2017. jan. 14. 23:18
 8/14 anonim ***** válasza:

--gömb--

Bioboltok is árulnak chia magot de általában kis kiszerelésben, jóval nagyobb haszonnal nyilván.

Én webáruházból, 1kg os csomagban szokom venni.

Európai mogyorót itt a helyi bioboltban asszem nem árulnak, ez nem felkapott annyira, ezt én termelőtől veszem. A fenyőlevél ingyen van a házunk előtt álló fekete fenyőről. Sem a lucfenyő, sem az ezüstfenyő levét nem birom, csak a feketéét. De ebből se tudok 300 grammnál nagyon tobbet inni mert a gyanta nem nagyon emészthető úgy tűnik. Viszont van benne bőven ásványi anyag meg vitamin, ezért erőltetem időnként a fogyasztását.

Amúgy igen, gyorsabb a felszívódás turmixként. A szilárd, összerágott tápanyag is előbb péppé alakul a gyomorban.

De amúgy érdekes, hogy én pl az olajos magvakat szinte meg se emésztem ha csak összerágom. Turmix nélkül nemsok értelme van ilyet fogyasztanom. Nem tudom más hogy van ezzel.

2017. jan. 15. 07:45
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!!!!!!

Azért vagyok csak bizonytalan a témában mert mindenki mást mond erre. Egy tutifix: Ha leülök enni reggel és szilárd állapotban eszem a zabot,pár zöldséget,gyümölcsöt,főt tojást aztán egy fehérjét tuti hogy sokkal jobban eltelít és utána jó ideig nem tudok enni, ami ugye nem jó. Viszont ha megiszom ugyan ezt az adagot engem nem telít és egy-két óra múlva már éhes vagyok.

Vagy ez csak pszichés?

KÖSZÖNÖM!

2017. jan. 15. 09:26
 10/14 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nem hiszem hogy pszichés. Szerintem lehet ekkora különbség a feldolgozás sebességében. Ugye a zabpehely szemeit, meg a tojás kicsapodott fehérjéit idő mire szetmarja a sósav (gyomorsav). Ha le van turmixolva akkor gyorsabban belediffundál az oldatba a sav.

2017. jan. 15. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!