Zabpehely helyett mit lehet enni?
Rájöttem 2 hét után hogy nem bírja a gyomrom a zabpelyhet. Mindig fingadozok tőle és kb naponte elfog 5x a hígfosás?
Pedig tök sok tápanyag van benne de ez nem mehet így tovább
16/f kezdő testépítő
Teljes kiőrlésű kenyér, rizs, durumtészta.. de zsírból is fedezheted a kalóriabeviteled kicsit nagyobb részét.
Amúgy az aprítottat vagy a nagyszeműt veszed? Engem az aprított zab nem fúj fel.
A szénhidrát az szénhidrát, bár testépítés szempontjából elméletben előnyösebbek azon, amelyek inkább glükózt tartalmaznak (több inzulin), és lassabban engedik a véráramba.
Az emészthetősége a gyümölcsöknek a legjobb, de csak részben tartalmaznak glüközt, mellette van bennük fruktóz egy egyéb cukor. A fruktóztól elkapja a gyúrósokat a zsírosodás para, de szerintem ezt kicsit túllihegik. Persze minden mennyiség kérdése.
A gabonáknál szerintem egyéni toleranciától és táplálkozási elvektől (pl. gluténmentesség) függ. A basmati rizzsel nem szokott gond lenni, az árát kivéve. Mivel nem barna, nincs úgy tele rosttal, mégis alacsony a glikémiás indexe.
Ott van még a krumpli is, vagy az édesburgonya, de itt az elkészítéstől nagyon függ a glikémiás indexe. Ezek sütve igazán finomak, de akkor a szőlőcukorral vetekszik a felszívódásuk. Héjában főzve jó, de nem annyira finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!