Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegnöveléshez rizs helyett...

Tömegnöveléshez rizs helyett jó a zabpehely vagy a búzadara is? Hogyan fedezzem olcsón a napi óriási szénhidrát és fehérje bevitelt?

Figyelt kérdés

Rizs (100 g): 360 kcal fehérje: 6.6 g zsír: 0.6 CH: 79.3

Búzadara (100 g): 342 kcal fehérje: 9.4 zsír: 1.0 CH:73.4

Ez alapján a búzadara még jobb is lenne mint a rizs (több fehérje, kevesebb kcal) csak kicsit több benne a zsír.

Ha főzök sok krumplit és azt eszegetem az is jó?

A lehető legolcsóbban szeretném kivitelezni a dolgot és a búzadara olcsóbb is mint a rizs.

Fehérjebevitelhez még pluszba a túróra gondoltam.

2015. márc. 26. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Te tisztában vagy azzal mi az a búzadara? Abból milyen köretet tudsz csinálni? Mellesleg kell a változatosság is. A krumpli a legolcsóbb, de mire megpucolod és elkészíted elmegy a szabadidőd. Én rizst szoktam enni, a zacskós rizsek között is van viszonylag olcsó, nem Uncle Bens-t kell venni, ami a legdrágább. :D
2015. márc. 26. 23:37
 2/5 EagleHUN ***** válasza:
46%

Tisztában vagytok vele hogy a fehér rizs glikémiás indexe magasabb mint a legtöbb gabonaféléjé?

[link]

Tömegre valóban több benne a fehérje és kevesebb a szénhidrát benne mint a legtöbb gabonákban ez igaz, viszont a rizs szénhidrátja gyors felszívódású, a gabonáké kicsit lassabb!

Azaz ha egyhangúan csak rizst esztek, jó eséllyel pár év alatt kinyírod a hasnyál mirigyed inzulin termelő sejtjeit!

A zsírtól meg ne féljetek! A legjobb sejt energiaforrások közé tartozik! azért sem kell félni a zsírtól mert a koleszterint is az emberi máj állítja elő és csak nagyon kis része az ami a táplálékból jut be, másrészt koleszterin nélkül azonnal meghalnánk!

Mindenképpen vegyesen változatosan kellene táplálkozni!

A krumpli és a kukorica dara/liszt (azaz puliszka) a legolcsóbb növényi "köret" források, szénhidrát és fehérje is van bennük. Néha rizs!

Mellé sok hús!

De még jobb ha zöldségkörettel eszed a húst! Ne hidd hogy nem laktató a zöldség. Próbálj meg éhesen bevágni egy egész fej salátát magában, nem fog sikerülni!

2015. márc. 27. 00:18
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Kérlek ne valszolj itt tobbet amig nem érted hogy mukodik a szervezeted utolso
2015. márc. 27. 02:14
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

EagleHUN baromságokat ír. Nem kell félni a szénhidráttól, főleg annak aki edz. Annyi a lényeg, hogy a ch bevitel nagy része legyen összetett, edzés után meg mehet gyors ch. Nem lesz semmiféle cukorbetegség, ahhoz hajlam is kell és túl sok cukor bevitele megfejelve nagy kalória plusszal.

Szóval nem csak a zsírtól nem kell félni, de a ch-tól sem.

A túl sok zab nem jó (úgy értem egész napra), mert az sem optimális, ha túl sok a rost. Gátolja a nyomelemek, vitaminok felszívódását. A búzadara sem jó ha erre épül egy étrend, mert abban meg semmi mikrotápanyag nincs.

2015. márc. 27. 05:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan hasznalhatsz barmilyen szenhidratforrast, rizs, krumpli fott teszta, zab, akarmi.
2015. márc. 27. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!